ANNONS

Han tar över makten i Älvsjö

Johan Nilsson (M) är stadsdelsorförande i Älvsjö.
En viktig fråga för Johan Nilsson är att skapa ett kulturhus i stadsdelen.
Älvsjöbon Johan Nilsson (M) är ny ordförande i stadsdelsnämnden. Men han är ingen nykomling i sammanhanget – han har suttit i nämnden i tolv år och varit vice ordförande under senaste mandatperioden.
ANNONS

Sedan i början av november har Johan Nilsson (M) suttit som ordförande i det som då var en övergångsnämnd. Men nu står det klart att han fortsätter även efter årsskiftet.

Johan Nilsson är uppvuxen i Älvsjö, och har även bott länge i Fruängen. Sedan några år är han tillbaka i stadsdelen, närmare bestämt i Långsjö där han bor med familjen.

– Det bästa med Älvsjö är närheten till stadens puls men också närheten till naturen och rekreationsmöjligheternna. Det är fantastiskt att ha Älvsjöskogen runt hörnet, säger han.

“Älvsjö behöver en naturlig samlingsplats”

En viktig fråga för Johan Nilsson är att skapa ett kulturhus i stadsdelen. Han betonar att det inte rör sig om att smälla upp en ny byggnad, utan snarare att använda befintliga lokaler.

Just nu saknas en naturlig plats för människor att mötas på. Det var faktiskt ett vallöfte från min sida att Älvsjö ska få ett kulturhus, säger han.

Lokalerna I förvaltningshuset nära Älvsjö station skulle man till exempel kunna göra om för att driva en sådan verksamhet.

Johan Nilsson (M) är stadsdelsorförande i Älvsjö.

Johan Nilsson (M) är ny ordförande för Älvsjö stadsdelsnämnd. Foto: Anna Z Ek

ANNONS

Vill att Älvsjö ska bli tryggare

Som ny ordförande är han positiv till det nya grönblå styret i staden, och förutom ett kulturhus vill han skapa en grönare, mer odlingsbar stadsmiljö. Men det han vill prioritera att ta itu med är trygghetsfrågan.

– Det är märkbart att det finns en ökad upplevd otrygghet bland Älvsjöborna, främst i området kring pendeltågsstationen där det skett flera rån på senaste.

Johan Nilsson är nöjd med de trygghetssatsningar som ryms inom stadens budget.

– Jag tycker det är jättebra att det satsas på fler ordningsvakter. Men helst skulle jag vilja se fler poliser i området. Jag vill också utreda möjligheten till övervakningskameror på platser som upplevs som extra otrygga, till exempel Älvsjö station.

Aktiv inom partiet i 20 år

Johan Nilsson har varit aktiv inom Moderaterna sen 1998, och har även suttit åtta år i Hägersten- Liljeholmens stadsdelsnämnd.

Till vardags jobbar han med ekonomi och administration inom offentlig sektor i en kranskommun. Samtidigt har han länge varit engagerad i den lokala politiken, och varit aktiv inom Moderaterna sedan 1998. Från och årsskiftet kommer han också att tillträda som ordförande i exploateringsnämnden.

– Det är klart att det är mycket jobb, men i stadsdelsnämnden har jag suttit så länge så det känner jag att jag har koll på. Fast det ska bli kul att inte sitta i opposition.

Fakta

Älvsjöskogen är en av favoritplatserna i stadsdelen

Namn: Johan Nilsson

Ålder: 39

Bor: Långsjö

Yrke: Till vardags jobbar han med ekonomi och administration inom offentlig sektor i en kranskommun.

Politiska uppdrag: Suttit i stadsdelsnämnden i både Hägersten-Liljeholmen och i Älvsjö, där han nu är ordförande. Sitter i kommunfullmäktige och är även ny ordförande i exploateringsnämden.

Favoritplats i stadsdelen: Älvsjöskogen

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.