Över 40 polisingripanden på Summerburst

Ett 40-tal polisingripande gjordes under Summerbursts på Gärdet på fredagen.
Ett 40-tal polisingripande gjordes under Summerbursts på Gärdet på fredagen.
Elektronikafestivalen Summerburst drog igång på fredagen. Och renderade bland annat i att 23 personer togs om hand för fylla. "Väldigt många personer har omhändertagits enligt LOB, men min spontana känsla är att det inte sticker ut", säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

Summerburst på Gärdet, Håkan Hellström på Stadion – och Sverige-Frankrike på Friends arena.

Fredagen gick i festyrans tecken i Stockholm, och det föranledde Stockholmspolisen till en särskilt uttagen polisinsats.

Och mest hade polisen att göra på Summerburst på Gärdet.

23 personer på Summerburst togs om hand av polisen på grund av fylla, och ytterligare åtta personer avvisades.

Tio rapporterade narkotikabrott

– Det har ju varit väldigt många personer omhändertagna enligt LOB för att vara ett samlat dygn, men min spontana känsla är att det inte sticker ut, att det inte är någon jättesiffra, säger Anna Westberg, pressinformatör vid Stockholmspolisen.

På Summerburst gjordes också ett tiotal anmälningar om ringa narkotikabrott, en person greps misstänkt för misshandel och en anmälan om sexuellt ofredande upprättades också.

Festivalen fortsätter under lördagseftermiddagen.

– Det kommer säkerligen finnas mycket att rapportera även i morgon, säger Anna Westberg.

Vid Friends togs fem personer om hand på grund av fylla, och en anmälan om brott mot ordningslagen gjordes. En anmälan om försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd upprättades också.