Maskerad gärningsman jagas – flicka våldtogs utomhus

Jakt efter misstänkt våldtäktsman i Huddinge.
Polisen söker med hundpatruller i området kring den misstänkta brottsplatsen.
På torsdagsmorgonen blev en ung flicka våldtagen utomhus i Länna i Huddinge. Polisen söker efter en maskerad tonåring som flydde på en grå moped.
– Gärningsmannen är i åldern 15-18 år. Han var klädd i mörka kläder och hade en halsduk uppdragen över munnen, säger Ola Österling vid polisens ledningscentral.

Klockan 07.35 på torsdagsmorgonen fick polisen in larm om att en minderårig flicka blivit våldtagen utomhus i Länna i Huddinge. Flickan fördes till sjukhus för undersökning och vård.

Polisen sökte i området med fyra patruller och två hundpatruller i jakt på en gärningsman.

– Det är flera som ringt in och anmält efter att de gjort observationer, sa Ola Österling på polisens ledningscentral, strax efter händelsen.

– Just nu är det stort fokus på brottsplatsen som är avspärrad. Vi har tekniker på plats och vi har påbörjat en spårsäkringsprocess. Vi har en kriminalsökhund med inriktning på sexualbrott som söker ytterligare spår som teknikerna sedan kan analysera.

Polisen har också förhört vittnen och knackat dörr i området.

Polisen söker maskerad tonåring

Under torsdagseftermiddagen uppgav polisen att man söker efter en maskerad tonåring som körde en grå moped.

– Vi bedömer att gärningsmannen är i åldern 15-18 år. Han var när han begick brottet klädd i mörka kläder och hade en halsduk uppdragen över munnen. Sedan hade han en luva neddragen i pannan, säger Ola Österling.

Polisen har fått in tips men tar gärna emot fler i den fortsatta utredningen.

– Vi analyserar förhören och de observationer som har kommit in till oss vid dörrknackningen. Vidare analyserar vi de spår som säkrats vid den tekniska undersökningen på brottsplatsen, säger Ola Österling.

Under fredagsmorgonen var den misstänkta gärningsmannen fortsatt på fri fot.