ANNONS

Övergångsställe i Pridefärger – trots fjolårets drama

Pride, övergångsställe i Tyresö.
Tyresö kommun har följt Transportstyrelsens regler genom att låta de vita strecken vara kvar.
I fjol målade man ett övergångsställe i regnbågsfärger i Tyresö för att uppmärksamma Pride, och bröt då mot Transportstyrelsens regler.
I år har man målat igen, men denna gång följt föreskrifterna.
ANNONS

Tyresö kommun valde man i år att uppmärksamma Prideveckan genom att flagga med regnbågsflaggan, och genom att måla ett övergångsställe i kommunen i Pride-färger.

– Vi tycker det är viktigt att markera allas lika värde, oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck eller sexuell läggning, säger Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett meddelande på kommunens hemsida.

Bröt mot regler i fjol

Även under fjolårets Pridevecka målade man ett övergångsställe i regnbågsfärger, och då blev det problem med Transportstyrelsen. Man hade nämligen målat över de vita strecken på övergångsstället, som måste vara synliga av säkerhetsskäl.

– Vi fick måla om då så att det var färger mellan de vita strecken. Så har vi målat i år också, säger Elisabeth Grahn, kommunikatör vid Tyresö kommun.

Övergångsstället ska nu återställas efter Prideveckans slut. Men Elisabeth Grahn hoppas att målningen av övergångsstället vid Pridefirandet blir en tradition.

– Det är fina färger och det visar var vi står. Alla ser flaggan, men det här är något extra, säger hon. 

Långsiktigt arbete

Tyresö kommun har nyligen godkänt stimulansbidrag till arbetsmarknads- och socialförvaltningen för att utveckla kommunens arbete med hbtqi-frågor och likabehandling.

– Det är viktigt att vi markerar genom att uppmärksamma det vi gör den här veckan, men ännu viktigare är såklart vårt långsiktiga likabehandlingsarbete, säger Anita Mattson i meddelandet på Tyresö kommuns hemsida.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.