ANNONS

Ulvaeus överger byggprojekt i Saltsjö-Järla

Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus säljer sina andelar.
Abba-stjärnans bolag Kopparnäset äger stora andelar i bland annat bostadsutvecklingsprojektet Saltsjö-Järla i Nacka. Nu får bolaget 350 miljoner kronor för att lämna sina projekt.
ANNONS

Bostadsutvecklaren Alm Equity köper andelar i fyra av bolagets egna bostadsutvecklingsprojekt från Björn Ulvaeus bolag Kopparnäset, eftersom han inte längre har tid.

– Fastighetsutveckling intresserar mig fortfarande väldigt mycket, men jag ser nu att jag varken har tid eller ork att ägna projekten i Alm Equity, där jag är delägare, den uppmärksamhet de förtjänar, säger Ulvaeus till Fastighetsvärlden.

Kopparnäset är näst största ägare i ALM Equity, efter bolagets VD Joakim Alm. Därför avser styrelsen att fatta beslut om att kalla till extra bolagsstämma för att godkänna affären och en köpeskilling på 350 miljoner kronor. Summan avser de andelar av utvecklingsprojekten som Björn Ulvaeus i dag har via Kopparnäset.

Saltsjö-Järla i Nacka är ett av fyra projekt som berörs av affären. Alm Equity har planer på att bygga 370 bostäder i det nya området Nacka stad.

Fakta

Projekten som berörs

De fyra projekt som berörs av affären, och överlåten andel, är:

  • The Brick (Telefonplan) – 50 procent
  • Kista Square Garden (Kista) – 20 procent
  • Ingenting (Solna) – 25 procent
  • Saltsjö-Järla (Nacka) – 50 procent
Källa: Fastighetsvärlden
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.