Övergiven krog har fått nytt liv

Marcella och Johan Bohlin.  foto: Madeleine flodman
Marcella och Johan Bohlin. foto: Madeleine flodman
Nu öppnar krogen Matildas i Hägernäs strand igen. I helt ny regi. Samtidigt pågår en tvist mellan hyresvärden och den tidigare krögaren.

Krögaren som tidigare huserat i Matildas Deli försvann vid årsskiftet. Hyreskontraktet löpte ut och någon förlängning blev det inte. Men det ser ut att bli ett långsamt farväl.

Hyresvärden, som är ett grossistföretag inom restaurangbranschen, och den tidigare krögaren ligger nämligen i tvist med varandra.

Enligt en stämningsansökan har krögaren stora obetalda skulder till grossistföretaget. Bland annat ska det handla om förfallna hyror och obetalda leveranser av olika matprodukter. Summan ligger på över en halv miljon kronor.

På olika sociala forum på nätet har det under lång tid florerat rykten om restaurangens framtid. Nu behöver ingen undra längre. Ny verksamhet har flyttat in.

För drygt två veckor sedan öppnade makarna Marcella och Johan Bohlin dörrarna till nya Matildas Deli.

Paret är Täbybor sedan två år och har tidigare jobbat på restauranger i Stockholms innerstad och på Gotland.

– Det första vi frågade våra grannar när vi flyttade hit var vart man kan gå och äta god mat. Vi fick inget riktigt bra svar. När vi hörde att den här lokalen stod tom slog vi till, säger Marcella Bohlin.

Hon lagar maten och hennes äkta hälft tar hand om arbetet ute i restaurangen. Därutöver har de ungefär fem anställda. De båda krögarna skulle gärna se att det öppnade fler krogar i Täby.

– Det är en stor kommun med väldigt mycket fina miljöer där det skulle funka utmärkt att driva restaurang. I dag är utbudet lite för dåligt, säger Marcella Bohlin.

Lokaltidningen Mitt i Täby har utan framgång sökt den förra krögaren för en kommentar.