ANNONS

Överjärva gård får Solnas andra Mulle Meck-park

Mulle Meck får ett garage vid Överjärva gård.
Mulle Meck får ett garage vid Överjärva gård.
Mulle Meck-parken i Järvastaden öppnade sommaren 2008.
Mulle Meck-parken i Järvastaden öppnade sommaren 2008.
Mulle Meck-parken i Järvastaden har blivit en jättesuccé. I höst får den populära lekplatsen en filial på Överjärva gård. Redan på midsommarafton blir det smygpremiär.
ANNONS

Solna blir en av landets Mulle Meck-tätaste kommuner. Det finns redan en lekpark inspirerad av den populära barnboksfiguren i Järvastaden. I höst byggs ytterligare en park- vid Överjärva gård.

– Just nu väntar vi på bygglov. Jag gissar att det kan ta tre-fyra månader, säger Stefan Sellgren, vd i Järvastaden AB, som ägs av Skanska och Vasakronan.

Bolaget ska rusta upp den befintliga lekparken intill Järva Gårdscafe, få till en rutschkana och bygga ett garage åt Mulle Meck.

Överjärva gårds gamla traktor kommer att bli en del av lekparken.

– Barnen har varit sugna på att klättra på vår traktor i ett tiotal år. Nu får de chansen. Vi är väldigt lyckliga över det och över parken, säger Ulla Alm i Kulturlandskaparna som tar hand om fårskötseln och en hel del annat vid Överjärva gård.

Redan till midsommarafton blir det smygpremiär för den nya lekparken. I samband med det traditionella firandet kommer ett provisoriskt Mulle Meck-garage att slås upp.

– Det blir som en liten event-bod. Vi har några ungdomar som kommer dit och gör en liten show och har ansiktsmålning, säger Stefan Sellgren.

Lekparken blir verklighet tack vare biljätten BMW som nyligen lanserade en ny Mini, en så kallad hundkoja, och fick en massa virke, skivor och reglar över.

– De ville se att materialet gick till ett recyclingprojekt och gärna till barnverksamhet i området, säger Stefan Sellgren.

ANNONS

En stor del av materialet kommer att gå till Mulle Meck-parken, men virket har även räckt till att arrangera kojbyggardagar för sommarlovslediga barn.

Scenografen Tor Svae som skapade parken i Järvastaden och har byggt det mesta på sagomuseet Junibacken ligger även bakom Mulle Mecks garage vid Överjärva gård. Till sin hjälp har han haft författaren George Johansson och illustratören Jens Ahlbom.

Fakta

Mojänger och molijoxer

Böckerna om Mulle Meck tillhör Sveriges allra mest populära barnböcker.

Signumet för författaren George Johanssons och illustratören Jens Ahlboms populära bilderböcker är rolig och lättillgänglig fakta om allt som kan väcka intresse hos en riktig meckare och andra nyfikna barn.

Det allra bästa Mulle Meck vet är mojänger och molijoxer. Saker, som ju mer man vänder och vrider på dem, gör att man kommer underfund med dem.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.