ANNONS

Överklagade knivdom – fick straffet skärpt

ANNONS

Svea hovrätt går på tingsrättens linje och dömer en 36-årig man till tre års fängelse efter ett livshotande knivdåd utomhus i Västerhaninge.

Det var i september som Södertörns tingsrätt dömde 36-åringen till två och ett halvt års fängelse för grov misshandel efter ett knivdåd utomhus i juni.

Den nu dömde 36-åringen har hela tiden nekat till brott. Under huvudförhandlingen i tingsrätten berättade han att det var av misstag som kniven hamnade i buken på den man från Tungelsta som sedan fördes till sjukhus med livshotande skador.

36-åringen menade att Tungeslstabon snubblade mot kniven och att han först senare förstod att han stuckit Tungelstabon.

Svea hovrätt anser dock precis som tingsrätten att 36-åringens version av händelseförloppet är orimlig, och att 36-åringen ska dömas för grov misshandel, dock med en skärpning av straffet med ytterligare sex månader.

Både åklagaren och den nu dömde 36-åringen hade överklagat domen. Åklagaren hade yrkat på att 36-åringen skulle dömas för försök till mord, men båda rättinstanserna anser att det inte går att bevisa att 36-åringen haft uppsåt att döda eller att han varit likgiltig till att Tungelstabon skulle dö av knivsticket.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.