Överklagade – dömdes för ytterligare inbrott

Vid husrannsakan i 29-åringens hem i Åkersberga fann polisen stöldgods för 160 000.
Vid husrannsakan i 29-åringens hem i Åkersberga fann polisen stöldgods för 160 000.
En 29-årig man som ertappades med stöldgods i sitt hem på Norrgårdsvägen i Åkersberga överklagade och ville frias från brott. I stället dömdes han för ännu ett inbrott av Svea hovrätt. Brottet begicks bara ett par veckor efter att han kommit till Sverige.

Den 29-årige yrkeskriminelle mannen sökte asyl i Sverige förra året, men började genast begå brott. Stöldgodset förvarade han i sitt hem i Åkersberga.

I  januari dömdes han av tingsrätten till två års fängelse och utvisning ur landet, bland annat för flera bostadsinbrott, men överklagade.

Nu har hovrätten fastställt domen och dessutom dömt honom för ytterligare ett inbrott, i en butik i Stockholm. Inbrottet inträffade bara ett par veckor efter att mannen, enligt egna uppgifter, kommit till Sverige. 29-åringen, dömdes mot sitt nekande, sedan hans DNA hittats på ett lakan som polisen fann inne i butiken.

Stöldgods i hemmet

Hovrätten höll också med tingsrätten som i januari dömde mannen för fyra fall av grov stöld, försök till grov stöld, häleri och försök till misshandel.

Bland bevisen mot mannen fanns uppgifter i hans mobiltelefon samt stöldgods från minst sju olika inbrott som polisen hittade i hans hem på Norrgårdsvägen i Åkersberga.

29-åringen har medgett att han deltagit vid två av inbrotten, men i övrigt nekat.

Polisutredningen har visat att 29-åringen uppgav både falskt namn och nationalitet, när han kom till Sverige.  Av polisens kontakter med utländska myndigheter framgår att mannen dömts flera gånger till fängelse för liknande brott i sitt hemland Chile. Förutom domen i januari dömdes 29-åringen även i december av svensk domstol, då för snatteri.

LÄS MER:

Tjuvgömma i Åkersberga – dömd överklagar