Överste Wrede ny regementschef på Livgardet

Överste Laura Swaan Wrede är Livgardets nya regementschef.
Överste Laura Swaan Wrede är Livgardets nya regementschef.
Överste Laura Swaan Wrede är den första kvinnan någonsin att tillträda positionen som regementschef på Livgardet.

– Om jag ska vara ärlig betyder det kanske inte så mycket för mig, för jag har många gånger varit första kvinnan på arbetsplatser. Men jag hoppas att det betyder något för mina yngre kollegor, både kvinnor och män, och att man kan vara en förebild inom ledarskap, säger Laura Swaan Wrede.

Hon tillträdde som ny chef vid en ceremoni på onsdagen den 8 november efter tidigare chefen överste Christer Tistam som går vidare till andra uppdrag på högkvarteret.

På onsdagen hölls en traditionsenlig ceremoni när överste Laura Swaan Wrede tillsattes som regementschef. Foto: Annika Gabestad/Försvarsmakten

Hennes uppdrag blir att leda alla de verksamheter som tillhör Livgardet såsom livbataljonen, militärpolisbataljonen och försvarsmaktens hundtjänstenhet för att nämna några.

– Det känns fantastiskt bra. Det gör det alltid när man får nya utmaningar. Jag ser fram emot det här och att jobba med professionella medarbetare på Livgardet. Det kommer bli en fantastisk tid, säger Laura Swaan Wrede.

Laura Swaan Wrede kommer närmast från Högkvarteret och armétaktisk stab där hon tjänstgjorde som operationsledare. Innan dess har hon haft många olika chefsuppdrag, internationella uppdrag i bland annat Libanon och Syrien och är också adjutant åt kronprinsessan Victoria.