Ny översvämning på Huddinge station efter regnovädret

Huddinge station översvämmades och pendlare fick vada på väg till stationen.
Pendlarna fick vada fram till Huddinge station. Resenären Mikael Nyström tog bilder och filmade på väg till tåget vid 06-tiden i morse.
Det kraftiga regnet ställer än en gång till det på Huddinge station. I morse fick pendlarna vada genom vattenmassor på väg till stationen och rulltrappan stängdes återigen av.

För mindre än en månad sedan, den 13 juli, översvämmades Huddinge station. Översvämningen fick till följd att både hissen och rulltrapporna slutade fungera.

Under tidiga tisdagsmorgonen drabbades stationen återigen av det kraftiga regnet som både rann in på stationen och forsade utanför. På sociala medier vittnar Huddingebor om att de fått vada genom stora vattenmassor på väg till tåget.

– Just nu verkar det som att vattnet är mer eller mindre borta, men vi har problem med avrinning i Huddinge som är känt sedan tidigare. Där har vi kontakt med kommunen för att få till en bättre avrinning eftersom brunnarna är utanför vårt område, säger Elin Lindström, presskommunikatör på SL, vid 09.40-tiden.

Rulltrappan stängdes av

Liksom vid den förra översvämningen har rulltrappan påverkats av vattenmassorna.

– Rulltrappan har varit avstängd och vi håller på att felsöka den. Om man är i behov att kunna ta sig upp till stationen, så finns det en fungerande hiss, säger Elin Lindström.

Enligt SL har översvämningen inte påverkat pendeltågstrafiken under morgonen.