ANNONS

Mer övervakning vid Karolinska Institutet

Kameror ska stoppa obehöriga från att ta sig in på Karolinska Institutet.
Kameror ska stoppa obehöriga från att ta sig in på Karolinska Institutet.
Fler övervakningskameror kommer att sättas upp vid Karolinska Institutet. Denna gång är det den nya byggnaden Biomedicum som får övervakningskameror vid entrén.
ANNONS

Karolinska Institutet har sökt om tillstånd för övervakningskameror, som nu beviljats av länsstyrelsen.

Totalt rör det sig om tillstånd för fyra nya kameror, bland annat i den nya byggnaden Biomedicum.

Den styrande Alliansen ställer sig positiva till ytterligare kameraövervakning kring Karolinska Institutet och vill även se mer polisövervakning i området.

– Vi stärker tryggheten lokalt och har nyligen beslutat om ett samverkansavtal med polisen vilket bland annat innebär ökad fotpatrullering i Solna. Kameraövervakning på utvalda platser kompletterar de gemensamma insatserna för att motverka brott, säger Samuel Klippfalk (KD), ordförande i trygghetsrådet, i ett pressmeddelande.

Vi ser positivt på kameror kring Karolinska Institutet.

Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande

Stadsledningsförvaltningen i Solna har fått i uppdrag att, tillsammans med polis och företag som verkar i kommunen, se över behovet av av övervakningskameror, för att därefter utreda och ansöka om tillstånd för övervakning hos länsstyrelsen.

– Vi har nyligen tagit initiativ till ökad kameraövervakning kring Friends Arena och Mall of Scandinavia och ser också positivt på kameror kring Karolinska Institutet, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M).

ANNONS