ANNONS

Övervakningskamera var otillåten

Datainspektionen har beslutat att Överby hästsportförening inte får ha den övervakningskameran som installerades för att motverka skadegörelse.

Ridskolechefen drog omgående ur sladden när beslutet kom och kameran är nu borttagen.
ANNONS

Efter att Överby hästsportförening vid flera tillfällen hade drabbats av skadegörelse och stölder i ett skåp- och förvaringsutrymme, som även använts som omklädningsrum, sattes med medlemmarnas tillåtelse en kamera upp i rummet.

Datainspektionen fick dock in klagomål kring övervakningen och till Infotorg Juridik säger Datainspektionens jurist Katarina Högquist:

– Rum som bland annat kan användas som omklädningsrum av barn och unga är extra integritetskänsliga, vilket gör att det ska oerhört mycket till för att det ska vara tillåtet att kameraövervaka.

Katarina Högquist menar dessutom att föreningen inte kunnat påvisa att man haft tillräckligt allvarliga problem med skadegörelse.

På Överby drogs sladden omgående ut när Datainspektionen meddelade sitt beslut, senare har även kameran monterats ner.

– Jag trodde att vi hade monterat ner kameran långt innan beslutet, men hade fel. Nu är kameran i alla fall borttaget, säger Birgitta Orbert, ordförande i Sollentunaföreningen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.