P-förbudsskyltar uppsatta i somras

Skyltarna om p-förbud på städdag sattes upp på Lysviksgatans parkering redan i augusti, uppger skyltmontören Svevia. Därmed kan de många bötfällda bilisterna inte skylla på bristande skyltning.

Lokaltidningen Mitt i skrev i förra numret om snedparkeringen på Lysviksgatan, där 30 bilister bötfälldes på kort tid den 13 november. Böterna gällde brott mot det nya p-förbudet på städdag.

Enligt flera personer hade förbudsskyltarna kommit upp upp så sent att man som bilist inte hann reagera och flytta bilen.

Men den uppgiften tillbakavisas nu.

– Skyltarna på den typen av parkeringar i ytterstaden var vi klara med i augusti, säger Mikael Würtz på Svevia, bolaget som monterar skyltar på trafikkontorets uppdrag.

Han är ändå inte förvånad över att så många verkar ha missat förbudet.

– Den erfarenhet vi har är att folk inte alltid ser informationen på skyltarna, ­säger han.

En kvinna som bor på Lysviksgatan hörde också av sig till Lokaltidningen Mitt i efter förra veckans artikel. Även hon vittnar om att skyltarna har sutttit där s­edan augusti.

– P-vakterna var här igen förra onsdagen. Nu finns det bilar som har blivit lappade två veckor i rad, men de står kvar ändå, säger kvinnan som inte vill ha med sitt namn i tidningen.

Parkeringsförbud på städ­dagar gäller på gatumark i ytterstaden 1 november–15 maj. Som Mitt i skrev förra veckan är det just på städdagar som majoriteten av alla p-böter i söderort delas ut.