P-skylten i Hässelby gård var felaktig – böterna stryks

Alla som fick gula lappar på parkeringen vid Hässelby gårds bollplan i samband med en match i helgen kan andas ut. Böterna skrivs av.
Alla som fick gula lappar på parkeringen vid Hässelby gårds bollplan i samband med en match i helgen kan andas ut. Böterna skrivs av.
Alla som parkerade på p-platserna vid Hässelby gårds bollplan när Hässelby SK spelade match i helgen fick p-böter. Men den nya skyltningen var fel. Nu stryks böterna.

Claudio Pereyra på Hässelby SK fotbolls kansli blev nerringd under veckan av ilskna fotbollsledare och fotbollsföräldrar som fått sina bilar lappade i samband med en match på Hässelby gårds bollplan i helgen.

– Det känns ju minst sagt lite dumt att även våra motståndare Täby fick böter. De var inte glada och vi kunde inte varna dem eftersom vi inget visste, säger Claudio Pereyra.

Vid en närmare koll med Stockholm parkering visar det sig att den nya skyltningen var felaktig.

Parkeringsbolaget hade problem med att boende i området utnyttjade p-platserna och förbjöd därför nyligen parkering nattetid för att säkerställa att platserna var tomma på helgmorgnar när fotbollslagen behövde dem.

Men den nya skyltningen var felaktig.

– Det ska givetvis inte vara P-förbud på helger dagtid, säger Torbjörn Falksund, avdelningschef för Stockholm parkering.

Från och med idag onsdag har parkeringsbolaget rättat till skyltningen.

Nu är det tillåtet att parkera tre timmar mellan 6-23 alla dagar. Övrig tid är det p-förbud.

– Samtliga som har fått kontrollavgift i helgen har fått dessa avskrivna, säger Torbjörn Falksund.