På fredag drar Tensta marknad igång

I år arrangerar Glad stad med Fredrik Lindstål och Pauline Jönsson, Tensta marknad.
I år arrangerar Glad stad med Fredrik Lindstål och Pauline Jönsson, Tensta marknad.
I helgen är det dags för Tensta marknad, som i år drar igång redan på en fredag.

Fokuset ligger på lokala musikartister och mat.

Nya arrangörer. Nya tider. I år drar Tensta marknad igång redan på fredagskväll den 2 september och håller på till lördag kväll.

– Vi kände att genom att börja redan på fredag, så bidrar vi även till ett bättre kvällsutbud området, säger Fredrik Lindstål, vd, för Glad stad, som arrangerar marknaden i år.

Under fredagskväll och lördag kväll kommer 22 artister att uppträda. Bland andra, Kumba, Finess, GSS, Yasin Byn, Taxingegränd med flera.

– Vårt fokus ligger på att lyfta fram lokala artister. Vi tror att marknaden i framtiden kan bidra till musikutvecklingen i området.

Totalt har marknaden i år 85 utställare varav 20 är matrelaterade.

– Vi är bra på mat, det kommer att finnas en bra food court för att ge bästa tänkbara matupplevelse, säger Fredrik Lindstål.

Under våren har marknadens framtid varit oviss. I januari beslutade sig Tensta marknads festivalgeneral för att avgå. Kort därefter beslutade Spånga-Tensta stadsdelsnämnd att dra in stödet till föreningen, som arrangerat marknaden och avbryta samarbetet eftersom ekonomin inte redovisats ordentligt.

Så sent som i juni beslutades det att Glad stad, som sedan tidigare driver bland annat Hornstulls marknad, skulle ta över. Kvinnoföreningen Hawo-Taka var från början tänkt som medarrangörer, men så blev det inte.

– Vi tycker det är spännanden att satsa på Tensta. Vi ser många positiva effekter som marknaden kan bidra med och hoppas att vi kommer att fortsätta arrangera den, säger Fredrik Lindstål.