På politikernas önskelista: Att Vallentunaföretagen ska växa

Företagen i Vallentuna ska växa och få bättre service. ett av målen i Vallentuna kommun.
Företagen i Vallentuna ska växa och få bättre service. ett av målen i Vallentuna kommun.
Företagarpromenader, nytt företagsområde på gång.

I Vallentunapolitiken storsatsas på kommunens näringsliv just nu.

Det ska bli enklare att driva företag i Vallentuna. I fredags sjösattes ett projekt i kommunen som syftar till att stötta lokala näringsidkare. Målet: Att Vallentuna blir en av landets mest företagsvänliga kommuner.

– Ett av Vallentunas strategiska mål är ”Fler och växande vallentunaföretag”, säger Parisa Liljestrand (M) i ett inlägg på kommunens hemsida. Läs det i sin helhet här.

Projektet heter ”Förenkla helt enkelt” och görs i samarbete med SKL (Sveriges Kommuner och Landsting). Projektet ska göra kommunen bättre på service till företagarna.

– För att leva upp till det måste kommunen föra en tät dialog med företagarna och vara beredd att ompröva arbetssätt och attityder säger Victor Kilén, kommundirektör i Vallentuna i ett inlägg på hemsidan.

Det satsas på företagarna på flera olika sätt. Bland annat planeras för ett helt nya företagsområde i Okvista och i Brottby som Mitt i har rapporterat om.

I morgon kommer också företagare att bjudas in på promenadmöte med kommunen. Att kunna vara en serviceinrättning för näringsidkarna är även ett av de saker som tänks in när det planeras för ett nytt kommunhus i Vallentuna.