ANNONS

Påbyggnaden kan stoppas igen

Det distinkta platta taket gör att man känner igen huset på Levertinsgatan om man kör på Drottningholmsvägen
Det distinkta platta taket gör att man känner igen huset på Levertinsgatan om man kör på Drottningholmsvägen
Påbyggnaden på funkishuset på Levertinsgatan i Fredhäll borde inte få bygglov, menar stadsbyggnadskontoret.

Men företaget ger sig inte, enligt projektledaren och projektet kan därför ritas om – för fjärde gången.
ANNONS

För fyra år sedan startades arbetet med en påbyggnad på 30-talshuset på Levertinsgatan i Kristineberg, som skulle ge 14 nya takbostäder med sjöutsikt.

Bostadsrättsföreningen ville tillsammans med företaget GGB Properties bygga nya våningar på funkishuset som ritades av Björn Hedvall och byggdes på 30-talet.

Efter att det första förslaget fått kritik från bland annat Skönhetsrådet och omarbetats, godkände till sist staden ritningarna. Men både länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen tyckte annorlunda och stoppade bygglovet. Huset ansågs för arkitektoniskt värdefullt.

Mitt i berättade i mars att GGB Properties nu har presenterat ett nytt förslag och skickat in en omritad bygglovsansökan till staden.

Men inte heller den här gången verkar bygget bli av. Efter att både skönhetsrådet och stadsmuseet kritiserat planerna avråder nu tjänstemännen i stadsbyggnadskontoret politikerna i stadsbyggnadsnämnden att godkänna förslaget.

Trots det negativa beskedet från stadsbyggnadskontoret hoppas Per Burewall från företaget GGB Properties AB att politikerna i stadsbyggnadsnämnden ändå godkänner bygglovet på sitt möte torsdagen den 16 juni.

– Vi tycker att vi har hittat en väl avvägd balans mellan de tidigare instansernas utlåtanden och ser med stort intresse fram emot mötet i nämnden. Vi hoppas givetvis på ett positivt utfall, säger han.

Om svaret blir negativt, kommer ni då att fortsätta med projektet?

– Ja, i och med att det finns en byggrätt där uppe så är svaret ja. Men just nu så hoppas vi att vi ska slippa göra det. Vilka justeringar vi gör i så fall får vi ta ställning till efter beslutet, säger Per Burewall.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.