ANNONS

Paccamonti (M): ”Slopa arbetsgivaravgifter helt för företag”

Bromma stadsdelsnämnd Alviks medborgarhus Johan Paccamonti (m)
"Jag är mycket oroad för att en långvarig nedstängning av ekonomin kan leda till utbredd arbetslöshet" säger Johan Paccamonti.
Brommas lokala företagare går på knäna i kristider och stadens åtgärder är inte tillräckliga, menar Brommas styrande politiker.
– Man behöver växla upp från nationellt håll, säger Johan Paccamonti (M).
ANNONS

Företagare i Bromma vill se sänkta hyror, men politikerna i Stockholm erbjuder endast uppskov, något som har kritiserats hårt.

– Det är som att bygga på en skuld. Allt måste ju betalas tillbaka, men med vilka intäkter? säger Micha Velasco, egenföretagare.

Micha Velasco, företagare i Bromma.

Micha Velasco, företagare i Bromma.

Även Johan Paccamonti (M) tror att mer behöver göras, men från statens håll.  

– Jag är mycket oroad för att en långvarig nedstängning av ekonomin kan leda till utbredd arbetslöshet. I Stockholm har vi gett möjlighet att skjuta på hyror. Men mer behöver göras och framförallt tror jag att man från nationell håll behöver växla upp, säger han. 

”Slopa arbetsgivaravgiften helt”

Håkan Rosander instämmer i läget. Han företräder ett 80-tal lokala företag inom Bromma-Ulvsunda företagsgrupp. Han menar att Brommas näringsliv påverkas särskilt svårt av de strikta rekommendationerna.
– Människor är konsumenter som håller ekonomin igång genom att spendera pengar. Och gör man inte det så stannar flödena ganska snabbt.

Håkan Rosander

Håkan Rosander.

Här föreslår Johan Paccamonti att regeringen borde slopa arbetsgivaravgifter helt fram till sommaren för att få företagen att överleva. 

ANNONS

– Många av de krispaket som hittills har presenterats är för begränsade. Det skulle behövas större stöd för att täcka hyreskostnader och avsevärt lägre räntor på de lån och skattekrediter som ingår i krispaketen, säger han. 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.