Påfart från Skärholmsvägen öppnar igen

Köer på Skärholmsvägen, sedan påfarten söderut mot e4/E20 stängs av.
Köer på Skärholmsvägen, sedan påfarten söderut mot e4/E20 stängs av.
I början av november öppnar påfarten söderut mot E4/E20 från Skärholmsvägen igen. En glädjande nyhet för många som bor i området, eftersom det lär bättra på trafikflödet.

Påfarten från Skärholmsvägen söderut har varit stängd sedan april 2016, på grund av arbetet med Förbifart Stockholm. Bilisterna har tvingats fortsätta på Skärholmsvägen, ända till trafikplats Lindvreten. Det har skapat köer, framför allt i rusningstid. Många lär därför bli glada när Trafikverket öppnar påfarten igen, den 3 november.

Öppningen är en del av en stor trafikomläggning i i Kungens kurva-området. I slutet av oktober flyttas körfälten på E4/E20 ut från mitten till varsin ytterkant av arbetsområdet. Det görs för att ge plats åt arbetet med nedfarten till tunnlarna i Förbifarten, och för att man ska kunna bygga klart den nya trafikplatsen Lindvreten Norra.

Den 27 oktober öppnas de nya körfälten i norrgående riktning. Samtidigt öppnas också avfarten mot Circle K i höjd med Ikea. Den 3 november öppnas de nya körfälten i sydgående riktning. Det är i samband med detta som påfarten söderut från Skärhoolmsvägen öppnar igen.

Arbetet med trafikomläggningen ska ske nattetid, från klockan 22 till klockan 5 på morgnarna, skriver Trafikverket på sin webbsida.

Som Mitt i tidigare har berättat är påfarten från trafikplats Lindvreten, norrut, avstängd den 15–27 oktober. Trafikverket bygger då anslutningen till de nya körfälten på E4/E20, som ska korsa den befintliga påfarten vid Lindvreten.