Pamela är Skärholmens hopp i supermodelljakt

Pamela Olivera Henriksen sökte inte själv till Top Model, hon blev rekommenderad av ett företag som hade upptäckt henne på internet.
Pamela Olivera Henriksen sökte inte själv till Top Model, hon blev rekommenderad av ett företag som hade upptäckt henne på internet.
Pamela Olivera Henriksen från Skärholmen är en av tio finalister i Top Model Sverige.

– Det var tufft men samtidigt väldigt roligt, säger hon om inspelningarna.

– Jag var inne på Ica i Skärholmen med pappa när telefonen ringde och när jag fick veta att jag hade gått vidare blev jag jätteglad. Jag fick skärpa mig för att inte börja skrika av glädje, säger Pamela Olivera Henriksen.

Hon berättar att uttagningarna i Stockholm var jobbiga både psykiskt och fysiskt.

– Första kvällen sov vi på ett hostel i Gamla stan. Då väckte de oss mitt i natten för en fotografering och efter det låg jag på helspänn varje natt, berättar hon för Lokaltidningen Mitt i.

17-åringen är en av de yngsta deltagarna i årets säsong av programmet i TV3 men det ser hon bara som en fördel.

– Ju tidigare man kommer in i branschen desto bättre och att få vara med i Top Model har gjort mig säkrare. Jag vet att det är en tuff bransch och jag tänker lyssna på mig själv och inte till exempel banta bara för att någon annan tycker det, säger hon.

Efter uttagningarna i Stockholm fick tio modeller åka vidare till Los Angeles och Pamela Olivera Henriksen var en av dem.

– Jag får inte avslöja så mycket men jag var glad att få fortsätta i tävlingen, det var roligt att träffa personer i modellbranschen och det var en stor chans för mig att få lära mig mer om mode.

Vad vill du göra i framtiden?

– Jag vill verkligen satsa på modellyrket och helst inom smink eller hår. Jag vill också ha en utbildning inom någonting helt annat, så jag planerar att läsa klart min utbildning på gymnasiet i Liljeholmen.

Fakta

Rädd för spindlar

Namn: Pamela Olivera Henriksen.

Ålder: 17 år.

Bor: I Skärholmen.

Aktuell som: En av tio finalister i Top Model Sverige på TV3.

Styrka som modell: Trivs framför kameran.

Gillar inte: Spindlar.