ANNONS

Pampig villa nedbrunnen till grunden

Sekelskiftesvillan som brann natten till fredag gick inte att rädda. Nu ska brandorsaken utredas.
– Bedrövligt, så länge som de hållit på och renoverat, säger en granne.
ANNONS


Villan på Oscarsvägen som brann natten till fredag gick inte att rädda. Det var en pampig sekelskiftesvilla med tinnar och torn som skulle renoveras. Nu står bara en hög byggnadsställning kvar som ett tomt skelett.

– Bedrövligt, men tur att ingen bodde där, säger grannen Julie Vidal som går förbi den nedbrunna villan mordgonen efter branden.

Ett 20-tal brandmän från fyra stationer arbetade hela natten med att släcka branden.

– Vi möttes av ett övertänt hus, vi beslutade ganska snart att låta det brinna ut på grund av rasrisken, säger brandmannen Jonathan Alm, som var räddningsledare under natten.

Den huvudsakliga uppgiften blev att bevaka branden och säkerställa att den inte spred sig till bebyggelsen runtomkring.

– Precis när vi kom var det spridningsrisk till byggbodarna intill, säger Jonathan Alm.

Foto: Anna Wilson

Fortfarande på morgonen finns flera brandmän på plats för att övervaka huset och hålla koll på branden som fortfarande pyr, då och då kommer svarta rökpuffar.  Allt som finns kvar är den kraftiga skorstensstocken i mitten och byggnadställningen   runt huset som nu mer eller mindre hänger i luften. Den ska rivas så snart elden falnat på grund av rasrisken.

Trevåningsvillan hade länge renoverats och ingen bodde i huset.

– Vi var så nyfikna på vad det skulle bli, kanske något extra fint eftersom de byggde så länge och nu är det bara borta, säger en förbipasserande granne.

ANNONS