ANNONS

Panik och punkdrömmar på scenen

 Lili (Astrid Kakuli) och Kit (Ulrika Nilsson) släpper loss i flickrummet.
Lili (Astrid Kakuli) och Kit (Ulrika Nilsson) släpper loss i flickrummet.
Panik, punkdrömmar och pinsamheter. Det är bärande inslag i en pinfärsk fars för barn. På fredag är det urpremiär på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.
Musiken är komponerad av Bredängsbon Marit Bergman.
ANNONS

Pappa tror att hon gillar hästar och läseklubbar, men 11-åriga Lili drömmer om att spela elgitarr i ett punkband. Det är bäddat för förvecklingar i pjäsen ”Panik i flickrummet”. Den lanseras som ”något så ovanligt som en nyskriven äkta fars för barn”.

– Farsen kan se snäll ut på ytan med sin situationskomik och galna karaktärer men innehållet kan verkligen bränna till mitt i skrattet och vända vissa synsätt upp och ner, säger regissören Carolina Frände i ett pressmeddelande.

Åsa Lindholm har skrivit pjäsen om 11-åriga Lili, som vill bli elgitarrist i punkbandet Purple Jackets. En dag när hon äntligen är ensam hemma bjuder hon hem några ur bandet. Men hon har otur. Faster Misse knackar på dörren. Hon har dumpats av sin dejt och vill ha tröst till tonerna av schlagermusik. Pinsamt, pinsamt! Det blir panik i flickrummet, helt enkelt.

I grunden handlar pjäsen om hur Lili vill vara självständig, medan pappa och andra vuxna ser henne som en liten flicka. Men rollerna blir snart ombytta.

– Lili blir stor och de vuxna beter sig som barn med enorma självcentrerade behov som ska tillfredsställas, säger Caroline Frände.

På scenen står Astrid Kakuli, Ulrika Nilsson, Maria Sundbom och Per Öhagen.

Musiken är nykomponerad, av Bredängsbon Marit Bergman. Så sent som den 31 augusti spelade hon live på den nya kulturscenen i Café Le Croissant i SKHLM, och nu kan man alltså höra nyskriven musik av henne alldeles intill, på Kulturhuset Stadsteatern.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.