Sista dagen: Här paniklämnar du deklarationen hos Skatteverket

I år kan du lämna pappersdeklarationen i ett brevinkast hos Skatteverket igen.
Man kan lämna sin deklaration digitalt, via post eller via brevinkast.
I dag är det sista dagen att lämna in deklarationen. Om du är ute i sista stund och inte kan deklarera digitalt eller via telefon finns fortfarande chans att lämna in den i pappersform, utan att den kommer in för sent.

För den som bor i Danderyd har tre ställen som ligger i ”närheten”.

– Brevlådorna togs bort 2017 av säkerhetsskäl men vi måste vara lyhörda, säger Johan Schauman på Skatteverket som i år återinfört möjligheten att lämna in pappersdeklarationen direkt.

Lådor där man kan lämna in sin deklaration dygnet runt finns på fyra av Skatteverkets kontor i länet fram till den 2 maj.

Närmaste lådor för boende i Danderyd blir ungefär en mil bort – i Kista, Solna eller på Kungsholmen (se adresser nedan).

Man kan förstås även lämna in sin pappersdeklaration på ett av Skatteverkets servicekontor, när de har öppet.

De flesta deklarerar digitalt

De allra flesta, nära 90 procent enligt Skatteverket, deklarerar digitalt. Av resterande skickar de flesta in deklarationen med post. Brevlådorna som öppnas för att undvika att en situation likt den förra året uppstår kommer dock inte finnas på alla kontor och Skatteverket ser gärna att man deklarerar digitalt.

– Det blir väsentligt färre fel i digitala deklarationer. Många uppskattar också att de får kvittens direkt på att deklarationen lämnats in, säger Johan Schauman.

Här finns det brevlådor fram till och med 2 maj: 

  • Solna: Solna strandväg 10
  • Stockholm (Kista): Isafjordsgatan 30 D
  • Stockholm (Kungsholmen): Lindhagensgatan 76
  • Södertälje: Turingegatan 24
Fakta

Så deklarerar du

 • Sista dagen att deklarera är den 2 maj. Säkrast och snabbast är att deklarera digitalt – genom att ringa, sms:a, använda appen eller e-tjänsten.
 • Hela listan – alla kontor där du kan lämna deklaration under öppettid samt platser där det finns tillfälliga brevlådor eller brevinkast 16 april-2 maj.
 • Allt om att deklarera: www.skatteverket.se/deklaration
Källa: Skatteverket