ANNONS

Panncentral ska bli kulturhus i Vårberg

Tidigare en panncentral i Vårberg. Nu en konsthall. Initiativtagarna hoppas kunna skapa en ny mötesplats i området.
ANNONS

Det är kväll, kallt och mörkt mellan betongväggarna vid Fortums gamla panncentral. Men också massor av stämningsfull konst. Här hoppas konstsamlaren Jan Watteus och konstnären Torbjörn Johansson få igång ett kulturhus med galleri, konstnärsverkstad, scen och konsertlokaler.

– Vårberg har ingen kulturmötesplats på det sättet. Hoppas att det kan bli en positiv kraft i området, kanske en mötesplats. Inte bara lokalt också internationellt, säger Maria Johansson, projektledare.

Hallen har tömts på maskiner och miljösanerats, men mer måste göras. Bland annat vill man dra in värme och vatten så att toaletter kan byggas. Om ansökningar om stöd beviljas räknar man med att lokalerna ska kunna uppnå en bättre standard till nästa höst.

Trots att det mesta ännu är i sin linda, håller man redan en utställning med skulpturer och installationer av konstnären Fredrik Wretman.

– Det är ett sätt att komma igång, vi visar också upp lokalernas potential och får en del kontakter. Många verkar väldigt nyfikna, säger Maria Johansson.

I den nuvarande utställningen möts besökaren bland annat av en stor installation med vatten och projektioner på en av väggarna som heter ”Monogram”. Därtill finns flera små skulpturer och en större som sitter och mediterar.

– Det är fantastiska lokaler och det finns så spännande utrymmen att använda när man placerar ut verken, säger konstnären Fredrik Wretman.

Fakta

Ny konsthall

Plats: Vårholmsbackarna 120.

Tid: Utställningen pågår till 13 december. Öppet 13-17, lördagar och söndagar, 16-20 måndagar.

Mer info: kummelholmen.se

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.