Eleverna bjöds på pizza efter pannkaksröran

Theodora Savvaki och Sodexo bjöd alla Ulriksdalselever på pizza under torsdagen.
Theodora Savvaki och Sodexo bjöd alla Ulriksdalselever på pizza under torsdagen.
Ostekt pannkakssmet
Här är pannkaksröran som eleverna serverades häromveckan.
Häromveckan serverades en lös pannkaksdeg på Ulriksdalsskolan vilket upprörde flera elever. Nu ber Sodexo om ursäkt för pannkaksröran och bjuder alla elever på pizza. "Vi tar åt oss av den kritiken", säger Theodora Savvaki, platschef för Sodexo i Solna.

I Solna stads skolor är det företaget Sodexo som levererar skolmaten och nu medger företaget att de gjort en miss när de ställde fram den lösa saffranspannkakan häromveckan.

– Vi beräknade ungefär hur stora portioner vi trodde att barnen skulle äta av saffranspannkakan. Men barnen tog betydligt mer på sina tallrikar. Då räckte det inte till de fyra sista klasserna och då ställde vi fram annan mat, berättar Theodora Savvaki, som är platschef för Sodexo i Solna.

Den åländska saffranspannkakan blev inte så tilltalande när den serverades som en lös gröt på grund av att det saknades tillräckligt med ägg.

– I efterhand skulle kocken inte ha ställt fram saffranspannkakan då konsistensen inte blev bra. Vi har ett kvalitetstänk inom Sodexo på hur maten ska smaka och se ut innan vi ställer fram den. Det här skulle vara en pudding och den ska vara fastare. Vi tar åt oss av den kritiken vi har fått, säger Theodora Savvaki.

Det är en favoriträtt bland eleverna

För att kompensera för missen bjöd Sodexo på pizza till alla elever på Ulriksdalsskolan under torsdagens lunch.

– Det är en favoriträtt bland eleverna. Vi gör det eftersom alla inte fick den kvalitén på saffranspannkakan som de borde ha fått häromveckan.

Sodexo skrev även ett pressmeddelande med en ursäkt och hade ett möte tillsammans med föräldrarna i måndags för att informera om vad som hände med saffranspannkakan.

– Det känns bra att ha haft diskussionen uppe på föräldrarådet med skolan och föräldrarna. Vi har en nära relation med Ulriksdalsskolan och barnens föräldrar och jag upplever att de har varit nöjda med maten hittills.