Paparazzi-paus för Tyresös okända stjärna

Elli Avrram, filmstjärna i Bollywood. Foto:Privat
Elisabet tillsammans med sin farmor som också heter Elisbet Avramidou hemma i Tyresö.
Elli Avrram, filmstjärna i Bollywood. Foto:Privat
Elli intervjuad i indisk tv. Hon är en stor stjärna i Indien.
Elli Avrram, filmstjärna i Bollywood. Foto:Privat
Elli brukar få besök av mamma Marina Granlund flera månader varje år: "Ett stort stöd"
Elli Avrram, filmstjärna i Bollywood. Foto:Privat
Elli i arbete med att kolla bilder från inspelningen av filmen KKPK.
Elli Avrram, filmstjärna i Bollywood. Foto:Privat
Elisabet vid Barnsjön i Tyresö. Hit brukar hon gå när hon är hemma.
I Tyresö får hon vara i fred på gatan.
Annat är det i Bombay för Elli från Tyresö.
Här jagas Tyresöbon av paparazzi-fotografer.

Hemma i Sverige är Elisabet Granlund Avramidou okänd för de flesta. Annat är det i Indien, där hon går under namnet Elli Avrram och är stjärna i Bollywood – Indiens filmindustri. I Tyresö kan Elli leva ett helt normalt liv utan uppståndelse på gatan. I Indien är det annorlunda. Hon har haft huvudroller i flera stora filmer och blev i våras utsedd till ”female icon of india” vllket betyder ungefär Indiens kvinnliga ikon. Hon har 3 miljoner följare på Facebook och 1,7 miljoner på Instagram..

– Går jag på gatan så känner nästan alla igen mig, säger Elli Avrram.

Fotograferas av papparazis

Elli Avrram, filmstjärna i Bollywood. Foto:Privat

Intervjuad i indisk tv.

I sommar har den 27-åriga Tyresötjejen varit på hembesök. Skillnaden mot Indien där hennes närvaro kan orsaka uppståndelse på gatan måste vara som natt och dag.

– Det har blivit mycket papparazis nu och de åker runt och försöker spana efter var vi finns någonstans. De har tagit efter Hollywood. Det händer ofta att jag blir fotograferad när jag ska gå och köpa mat, kommer ut från ett träningspass eller sitter någonstans med mina vänner.

Hur känns det då?

– Jag har en bra relation med alla paparazzi, journalister och fotografer. Men det är klart att det sätter press på en. Du ser inte alltid topp ut, och så kommer det ut någon ful bild på dig. Det hatade jag till en början, men nu börjar jag acceptera det. Jag visar mig utan smink, naturlig, men det är klart att jag kanske kollar en extra gång i backspegeln innan jag kliver ur bilen.

Skojar med dem

Elli berättar att hon ibland ber paparazzi-fotograferna vänta med att ta en bild. Och att de då oftast accepterar det.

– Jag brukar tala med dem och försöker skoja. Om du är snäll, är de snälla tillbaka. Och för oss i nöjesindustrin är de också viktiga, för annars skulle vi inte synas.

Omöjlig barndomsdröm

Hennes karriär i Bollywood är egentligen en omöjlig barndomsdröm som blivit sann. Allt började på flickrummet hemma i Tyresö. Elisabet Avramidou Granlund som hon egentligen heter har en mamma som är svensk och en pappa som är född i Grekland.

Elli Avrram, filmstjärna i Bollywood. Foto:Privat

Elli vid Barnsjön.

– Jag ville vara med i en Bollywood-film, men tänkte: Det går inte – jag är inte indier, har hon berättat för Lokaltidningen Mitt i tidigare.

Fick kontakt med Bollywood

Redan som femåring var hon fascinerad av indisk dans och färgstarka indiska kläder. Drömmarna följde med upp i tonåren.

– Kompisarna sa: ”Tittar du på Bollywoodfilm nu igen?”.

När Elli var 17 år började hon med Bollywood-dans. Och sedan väcktes hoppet 2010 när det dök upp en brasiliansk tjej i en Bollywoodfilm. Hon frågade runt och hittade till slut en person med lite känningar in i den indiska filmindustrin. 2012 åkte hon till Bombay på turistvisum och började jobba för en modellagentur. Hon fick också hjälp att komma på auditions. På den vägen är det.

Vad passar du på att göra hemma i Tyresö?

– Jag älskar att cykla runt i Tyresö. Och jag älskar att gå till Barnsjön. Även Albysjön brukar jag gå till och bada. Sedan är Tyresö slott magiskt. Jag cyklar även till farmor som bor i Tyresö centrum.

Hon bor då hemma hos mamma och pappa i Trollbäcken.

– Det är lite som att bli tonåring igen, säger hon.

Sugen på svensk roll

Elli Avrram, filmstjärna i Bollywood. Foto:Privat

Mamma Marina på besök.

Under hösten är Elli programledare för ett underhållningsprogram som ska gå på bästa sändningstid i Indien. I programmet kommer hon även att dansa. I Bombay brukar hon få besök av familj. Mamma Marina Granlund brukar vara där flera månader varje år.

Du är inte sugen på roller i Sverige?

– Absolut, det vore jättekul. Jag har fått erbjudanden om det men har inte kunnat tacka ja för att jag varit upptagen i Indien.