Välj ditt område
En pappa står åtalad för att ha misshandlat sin son.
En pappa står åtalad för att ha misshandlat sin son.

Pappa åtalas för att ha misshandlat sin son

Nyheter En pojke ska ha blivit utsatt för upprepat våld av sin pappa i deras hem. Pappan ska bland annat ha använt chili som han tvingat pojken att äta.

En pappa i 40-årsåldern står åtalad för att ha misshandlat sin son. I åtalet står det att pojken ska ha blivit utsatt för våldet i Täby eller i Danderyd.

Pojken som är i mellanstadieåldern berättade för en kurator att han ofta blir slagen av sin pappa och att han tvingat i honom chilisås och chilipeppar. Pojken ska också i samtal med kuratorn berättat att pappan slagit honom med nävarna och olika tillhyggen som hockeyklubbor, skärp och sladdar.

Pojken ska ha sagt att det sker flera gånger i veckan, men att pappan inte slår på födelsedagar och på söndagar eftersom mamman då vill ha ”lugn och ro”. Pojken bekräftade även misshandeln i polisförhör, men pappans advokat begärde ännu ett förhör med pojken då advokaten menat att det funnits en risk att pojken pressats att lämna osanna uppgifter.

I förundersökningen framgår det att pojken berättat om misshandeln, bland annat till en läkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus, som inte haft någon förkunskap om ärendet. Läkaren menar att det var en spontan beskrivning av våldet, som läkaren inte frågat efter.

Pappan står åtalad för grov fridskränkning men förnekar alla brott i förhör.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Så lurades äldre på pengar: Gav falsk dödsdom

Reportage

Vargen tog hennes bästa vän

Trafik

Efter fyra dödsolyckor – nu breddas sträckan

Tjejer på spinning, träningscykling på gym
Insändare

”Sluta kommentera min kropp”

Sport

Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Nyheter

35 000 löpare intar Södermalm i helgen