ANNONS

Pappa åtalas för att ha misshandlat sin son

En pappa står åtalad för att ha misshandlat sin son.
En pappa står åtalad för att ha misshandlat sin son.
En pojke ska ha blivit utsatt för upprepat våld av sin pappa i deras hem. Pappan ska bland annat ha använt chili som han tvingat pojken att äta.
ANNONS

En pappa i 40-årsåldern står åtalad för att ha misshandlat sin son. I åtalet står det att pojken ska ha blivit utsatt för våldet i Täby eller i Danderyd.

Pojken som är i mellanstadieåldern berättade för en kurator att han ofta blir slagen av sin pappa och att han tvingat i honom chilisås och chilipeppar. Pojken ska också i samtal med kuratorn berättat att pappan slagit honom med nävarna och olika tillhyggen som hockeyklubbor, skärp och sladdar.

Pojken ska ha sagt att det sker flera gånger i veckan, men att pappan inte slår på födelsedagar och på söndagar eftersom mamman då vill ha ”lugn och ro”. Pojken bekräftade även misshandeln i polisförhör, men pappans advokat begärde ännu ett förhör med pojken då advokaten menat att det funnits en risk att pojken pressats att lämna osanna uppgifter.

I förundersökningen framgår det att pojken berättat om misshandeln, bland annat till en läkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus, som inte haft någon förkunskap om ärendet. Läkaren menar att det var en spontan beskrivning av våldet, som läkaren inte frågat efter.

Pappan står åtalad för grov fridskränkning men förnekar alla brott i förhör.