ANNONS

Pappa-barnresor blev en jättesuccé

För ett par veckor sedan satte sig 250 pappor och barn på inhyrda bussar från Lidingö till norska skidorten Trysil.

Allt startade med att Anders Carlén ville ordna en skidresa där pappor och barn fick en chans att umgås.
ANNONS

Det var Lidingöpappan Anders Carlén som kom på idén med skidresor för pappor och deras barn. Han menar att det blir en särskild stämning när pappor får träffa varandra och utbyta erfarenheter.

– Det blir en speciell grej. Men mammor är givetvis inte uteslutna, det finns ju barn som inte har några pappor, säger han.

Att just skidor blev temat för resan beror på att Anders Carlén brinner för sporten och tänkte att det skulle vara ett trevligt sätt att umgås på. Första gången han anordnade resan var 2012 och då åkte 90 personer med. Andra året var det 140 och i år var det 250 pappor och barn från Lidingö, samt en mamma, som deltog.

Och nu har även pappor i västerort börjat upptäcka skidresorna.

– Jag pratade med en god vän som bor i Bromma och frågade om inte han kunde dra ihop lite folk. Det slutade med att 60 personer anmälde sig och de fick hyra en egen buss.

Han menar att resorna ger barnen möjlighet att uppleva något nytt och träffa nya kompisar. Resorna ska även bidra till att skapa nätverk och underlätta kontakten mellan pappor som inte känner varandra sedan tidigare.

Under resan umgås alla på ett naturligt sätt, dels ­under själva bussfärden och dels eftersom deltagarna bor tillsammans i grupper.

– Många föräldrar funderar ju över saker som när det är lämpligt att barnen får mobiltelefon och hur sent de ska få vara ute om kvällarna. När papporna träffas så här kan de diskutera de frågorna och få en starkare gemenskap, säger Anders Carlén.

ANNONS
ANNONS