ANNONS

Pappa och dotter pistolhotades på E18

Motorväg
Pappan körde på E18 när en man viftade med pistol mot honom och hans dotter.
En pappa och hans dotter var på väg från Avesta till en konsert i Stockholm. På väg genom Upplands-Bro blev deras kväll förstörd när en omkörande man tog fram ett vapen. Nu åtalas en 35-årig man från Västerås.
ANNONS

Det var den 9:e september i år och pappan och hans tonåriga dotter var på väg genom norra Stockholm för att besöka Friends arena när en vit skåpbil körde upp bakom dem.

Pappan hade lagt sig i det vänstra körfältet för att köra om några bilar när han lade märke till att den vita skåpbilen körde väldigt nära och blinkade med helljusen.

När pappan till slut kunde lägga sig i den högra filen ska föraren av den vita skåpbilen ha kört upp bredvid honom och pekat fingret. I förhör berättar pappan och dottern att de då skrattat åt mannen eftersom de tyckte att hans beteende var löjligt.

pistolatrapp

Bild på pistolatrappen ur polisens förundersökningsprotokoll.

Då ska den 35-årige skåpbilsföraren ha rotat i handskfacket och sedan plockat fram en pistol som han viftat med mot pappan och hans dotter.

Dottern har berättat i förhör hur hon ser att pappan börjar skaka och hon beskriver det som att hon inte visste vad hon skulle tycka eller tänka utan bara blev ”tom i huvudet”.

De ringde polis och mannen stoppades och greps i Sollentuna. I mannens handskfack hittas pistolen.

I utredningen framgår senare att pistolen inte var skarp utan en atrapp.

ANNONS

Den misstänkte mannen förnekar brott, men medger att han viftat med atrappen som han kallar för en leksak. Mannen har i förhör sagt att han skäms för det han gjort men att hans syfte inte var att hota.

Mannen är inte tidigare dömd för brott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.