Pappa och styvmor slog sin son

En pappa och en styvmor från Farsta har dömts till tio respektive fyra månaders fängelse, mannen för grov fridskränkning och kvinnan för misshandel. De ska även betala 40 000 respektive 20 000 kronor i skadestånd till mannens nu 14-årige son.

Sonen bodde i två och ett halvt år hemma hos sin pappa och hans sambo. I förhör har han uppgett att pappan flera gånger har slagit honom med ett bälte, knuffat omkull honom och därefter har styvmodern örfilat honom, slagit honom med bälte och nypt honom så att han har fått blåmärken.

Vid ett tillfälle förra våren blev han slagen av pappan som dessutom sa åt honom att slicka upp smutsen efter hans skor.

Pappan nekar till att ha slagit eller sparkat sonen, men medger att han ska ha hotat honom med stryk.

Styvmodern medger att hon vid ett tillfälle har gett 14-åringen tre örfilar men nekar till övriga anklagelser om misshandel och hävdar att det tvärtom var 14-åringen som har burit sig illa åt mot henne. Han ska exempelvis ha klämt hennes ben i en dörr så att hon fick ett stort blåmärke och vid ett annat tillfälle ha slagit henne hårt i bröstet, trots att han visste om att hon var nyopererad.

Enligt tingsrättens bedömning var 14-åringens redogörelse för den upprepade misshandeln trovärdig medan både pappan och styvmodern gav intryck av att göra efterhandskonstruktioner.

Förra våren blev han slagen av pappan som dessutom sa åt honom att slicka upp smutsen efter hans skor.