Pappans sorg efter mordet: ”Varför sköt de henne?”

En minnesplats för den mördade 18-åringen har skapats i Fisksätra, där hon bodde.
En minnesplats för den mördade 18-åringen har skapats i Fisksätra, där hon bodde.
Ingen har ännu gripits för mordet på en 18-årig kvinna i Råcksta. Men medan gärningsmännen fortfarande går fria har flickans familj i Fisksätra lämnats med en ofattbar sorg.
– Varför sköt de henne? Vad gör polisen? Varför låter de folk ha automatvapen? Det är frågor som min 10-åriga dotter ställer till mig, säger pappan till Aftonbladet.

Den unga kvinnan hade nyligen kommit hem från en resa i Afrika, där hon också hade gift sig, rapporterar Aftonbladet. Natten till onsdagen sköts hon till döds i en lägenhet i Råcksta. Gärningsmännen, två män enligt vittnen, avlossade automateld genom fönstret och hon träffades.

Enligt uppgift till flera medier misstänker polisen att den verkliga måltavlan var hennes make, en man i 35-årsåldern med kriminell bakgrund.

Det är detaljer som polisen inte vill bekräfta för Mitt i. Utredningen kring mordet fortsätter, men har inte gett några konkreta resultat än.

– Det har inte blivit något genombrott än, och ingen är frihetsberövad. Vi fortsätter med förhör, och även med den tekniska undersökningen. Det avlossades ganska många skott på platsen, och det är ett omfattande material att bearbeta, säger Carina Skagerlind vid polisens mediecenter.

I Fisksätra, där kvinnan var en populär person i ungdomskretsar och på Folkets hus, hölls på fredagen en minnesstund.

– Hon var väldigt omtyckt överallt här. Hon var väldigt snäll men också stark, alla litade på henne, säger pappan till Aftonbladet.

Den döda kvinnans 10-åriga syster frågar honom hela tiden om det verkligen är sant att storasyster är död.

– Hon säger att hon hade lovat att de skulle gå på Skansen tillsammans. Men hon är död. Så är det.