Parfymrånare slog sig fri efter bråk med ordningsvakt

rån parfym mall of scandinavia solna station
En person är gripen och en på fri fot efter parfymrånet vid Mall of Scandinavia.
En ordningsvakt såg två personer stjäla parfymer i en butik i Mall of Scandinavia. Personerna flydde, men hanns i kapp vid Solna station, där det blev slagsmål.
– De vägrade lämna tillbaka parfymerna, säger Per Fahlström på Stockholmspolisen.

När ordningsvakten under tisdagseftermiddagen såg två personer stjäla parfymer i butiken i Mall of Scandinavia bestämde hen sig för att följa efter. Tjuvarna hanns i kapp vid Solna station.

– De vägrade lämna tillbaka parfymerna. Det blev handgemäng på stationen, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

En gripen – en på fri fot

Ordningsvakten fångade en av dem, men den andra lyckades fly därifrån. Det är oklart om han fick med sig parfymerna eller ej. Det pågår ingen insats från polisen för att söka efter honom.

Att ta varor ur en butik och springa därifrån räknas normalt som stöld, men bråket på stationen ändrar saker och ting, enligt Per Fahlström.

– Vi kallar det för rån i motvärnsfallet. Om man stjäl någonting och lämnar tillbaka produkterna frivilligt, utan motstånd, så blir det stöld. Men om man bråkar och vägrar så rubriceras det som rån, även om inget våld eller hot varit inblandat vid själva stölden, säger han.