Välj ditt område
Här har fullmånen lagt sig på Runda husets topp. Gunnel Bratt tog den fina bilden.
Här har fullmånen lagt sig på Runda husets topp. Gunnel Bratt tog den fina bilden.

Här ”parkerar” fullmånen på Runda huset

Nyheter Förutsättningarna var perfekta i helgen när Gunnel Bratt såg månen balansera över Runda huset i Gustavsberg. Hon tog fram kameran och resultatet blev en bild som gjort succé i sociala medier.
– Det är helt fantastiskt vilket gensvar den fått! säger hon.

Alla har vi tagit dem, semesterbilderna där vi pussar på sfinxen i Egypten, håller upp det lutade tornet i Pisa eller petar på toppen av kristallpyramiden utanför Louvren. Nu finns även Runda huset i Gustavsberg som passande motiv till den perfekta bilden. Men för det behövs en måne, som i helgen när den lyste i all sin prakt.

Runda huset och månen

Värmdöbon Gunnel Bratt var redo med kameran och tog bilden, som hon enkelt kallar ”Runda huset och månen”. Men det var inte problemfritt att få månen att balansera över bibliotekets spira.
– Jag fick stå mitt i vägen och både bilar och bussar tutade på mig så jag fick springa fram och tillbaka flera gånger innan jag blev nöjd. Som man kan se ligger månen nån mikromillimeter för långt till höger men jag vågade inte ta fler bilder då jag störde trafiken för mycket, säger hon.

Runda huset och månen.

Runda huset och månen.

Gjorde succé på Facebook

När den perfekta bilden var tagen la Gunnel Bratt upp den på Facebook i gruppen Värmdöbor. Där har den gjort succé med nästan 1 500 gillamarkeringar och många positiva kommentarer.
– Det är helt fantastiskt! Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att denna bild skulle ge ett sådant gensvar, mina ”grannar” är fantastiska! säger hon. 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Krog

500 fler krogar i Stockholm – på tio år

Krog

”Vi lever i en narcissistisk njutningskultur”

Mannen lurades in av tre kvinnor i en bil i Brandbergen. Vinet han bjöds på ska ha drogat honom
Brott

70-årig Haningebo drogades – tappade 30 000

Nyheter

Livstids fängelse för ”Arbogakvinnan”

Nyheter

Staten kan offra supercentrala läget till EU

Nyheter

Cornelis pengar ger rekordsumma till artist