Trist parkering har blivit plats för sommarlovshäng

Aktivitetshuset i Sundbyberg får aktivitetspark - ett arbete som utförs bland annat av sommarjobbande ungdomar.FV: Jessika Holmsten och Michelle Berglund, sommarjobbarna vid blommorna.
Jessika Holmsten och Michelle Berglund har tillsammans med fyra andra sommarjobbare fixat iordning ytan framför huset.
Aktivitetshuset i Sundbyberg får aktivitetspark - ett arbete som utförs bland annat av sommarjobbande ungdomar.
Några av stadens sommarjobbare har fyllt ytan med blommor, färgglada bänkar, pingisbord, pumptrackbana, basketkorgar och en innebandysarg.
Ett aktivitetshus för sport och kultur börjar ta form i den gamla militäranläggningen Milot i Ursvik.
Nu förvandlas också asfaltsytan framför huset till en plats för spontanaktiviteter för barn och unga.

Den gamla militärbyggnaden i Ursvik – Milot – håller på att utvecklas till ett aktivitetshus med en mindre sporthall och ytor för kultur- och fritidsaktiviteter.

Tanken är att det ska öppna i höst, och kunna användas av skolor, lokala föreningar men också av privatpersoner, under minst fem år.

Nu fixas också utomhusytan framför huset. Fram till för en vecka sedan var den en asfalterad parkeringsplats – nu är det en spontanaktivitetsyta för unga.

Aktivitetshuset i Sundbyberg får aktivitetspark - ett arbete som utförs bland annat av sommarjobbande ungdomar.Bana i bild: Pumptrack för skateboard och sparkcyklar.

Pumptrackbanan som tidigare stått vid Strandliv vid Bällstaån har flyttat till ytan framför allaktiviteshuset.

Några av stadens sommarjobbare har fyllt den med bland annat pallkragar med blommor, färgglada bänkar, pingisbord, pumptrackbana, basketkorgar och en innebandysarg.

– Det är en spontanaktivitetsyta som man kan komma till när man vill. Det kommer också att finnas en låda med bland annat pingisrack att använda, och jag litar på allas goda samvete att sakerna får vara kvar så att de kan användas av alla, säger Karolina Leopoldsson, verksamhetsansvarig på kulturförvaltningen.

Aktivitetshuset i Sundbyberg får aktivitetspark - ett arbete som utförs bland annat av sommarjobbande ungdomar.Karolina Leopoldsson, versamhetsansvarig kultur- och fritidsförvaltningen.

Karolina Leopoldsson, verksamhetsledare på kulturförvaltningen, har hand om utvecklingen kring allaktivitetshuset.

Sommarjobbarna har fixat ytan

Jessika Holmsten, 17 år, från Rissne och Michelle Berglund, 18, Hallonbergen är två av sommarjobbarna som är med och fixar iordning utomhusytan, och de är i full gång med att fylla en grönmålad pallkrage med blommor.

Aktivitetshuset i Sundbyberg får aktivitetspark - ett arbete som utförs bland annat av sommarjobbande ungdomar.FV: Jessika Holmsten och Michelle Berglund, sommarjobbarna vid blommorna.

Jessika Holmsten och Michelle Berglund har tillsammans med fyra andra sommarjobbare fixat iordning ytan framför huset.

– Vi har försökt att göra det trevligt med begränsade resurser. Det har varit en process och det är coolt att se det komma på plats, säger Michelle Berglund.

– Några unga som var i 12-årsåldern har redan varit här och testat några grejer, och de verkar ha uppskattat det, fyller Jessika Holmsten i.

Var med och tyck till

Sommarjobbarna ska nu vara med och arbeta fram fler permanenta idéer för ytan. Och även andra kommuninvånare uppmanas att komma med förslag på hur allaktivitetshuset och ytan framför kan användas.

Tanken är också att huset ska döpas om och även nya namn får man komma med förslag på till kommunen.

Tyck till

Vad vill du ska finns här, och vad ska det heta?

Tyck till om hur du vill att allaktivitetshuset ska utvecklas HÄR.

Allaktivitetshuset behöver ett nytt namn, och därför har en tävling utlysts där kommuninvånarna får skicka in sina förslag.  Kommunen utlovar ett fint pris till den som kommer med det vinnande bidraget.

Namnförslaget kan lämnas HÄR.

Idéerna och förslagen behövs senast den 30 augusti.

Källa: Sundbybergs stad