ANNONS

Parkeringsavgift ska ge fler parkeringar

Parkeringsavgifter föreslås införas för att få fler parkeringsplatser.
Parkeringsavgifter föreslås införas för att få fler parkeringsplatser.
I april ska fullmäktige ta beslut om att införa parkeringsavgift på de platser som nu är avgiftsfria Stuvsta och Huddinge centrum.
ANNONS

Det är ont om parkeringar i Stuvsta och Huddinge centrum, en av anledningarna enligt kommunen kan vara att bilförare parkerar i kommunen på grund av att det är avgiftsfritt på flera ställen.

För att få mer plats och frigöra parkeringar vill kommun att det ska införas parkeringsavgift i Stuvsta och Huddinge centrum.

– Vi behöver en ökad rörlighet på våra parkeringar vid stationer och centrum, samt på våra gator. Sedan närliggande kommuner infört parkeringsavgifter har trycket ökat på våra parkeringar, säger Malin Danielsson (L), ordförande i kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott.

Kan börja gälla i december

Förslaget gäller under en sexmånaders period inom 600 meter från stationsentrén i Stuvsta och Huddinge centrum, där även infartsparkeringen i Huddinge C kommer att ingå. Enligt förslaget ska det kosta 10 kronor i timmen på vardagar mellan klockan 08 till 17:00. Garagen i centrala Huddinge kommer inte att beröras.

Beslut om förslaget ska tas i fullmäktige i april och försöksperioden med parkeringsavgift kan då börja gälla från och med den 1 december i år.

Här är områdena där gratisparkeringarna ska bort

Stuvsta

Här föreslås det att parkeringsavgifter införs.

Huddinge C

Läs fler Huddingenyheter: 

Ingen hejd på Huddinge IBS jubel

ANNONS

Fest på Huddinge kulturhus till helgen