ANNONS

Parkeringsavgifter kan införas i Skärholmen

Snart är det slut med att gratisparkera på gatorna i stadsdelen. Trafiknämnden föreslår att p-avgifter införs i ytterstaden där det i dag till största delen är avgiftsfritt.
ANNONS

Förslaget till ny parkeringsplan och ny parkeringsstrategi presenterades under en presskonferens idag, måndag. I förslaget föreslås att boendeparkering och p-avgifter införs i närförorten. Första steget i söderort är Årsta och Hammarby. I Skärholmen kan en sådan ordning komma att införas om tre år. Avgiften föreslås i så fall bli 5 kronor/timmen på vardagar. Där föreslås avgiften för boendeparkering bli 300 kronor.

– Stockholm växer och det skapar många nya möjligheter men ställer också stora krav, bland annat på att ordna ett fungerande och hållbart trafiksystem. En genomtänkt parkeringsplan är därför en avgörande faktor för att klara dessa utmaningar, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

Trafiknämnden fattar beslut om den nya parkeringsplanen den 10 december. Sedan ska den ut på remiss till över hundra instanser. När alla synpunkter så småningom har sammanställts kan ett färdigt förslag vara klart i april och beslut kan tas av kommunfullmäktige i juni.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.