ANNONS

Nytt p-system i Tyresö centrum – så fungerar det

Parkering Tyresö centrum
Med start på onsdag behöver du inte längre registrera din bil i en automat vid parkeringarna i centrum.
Kameror i stället för automater. Onsdagen den 1 juli ändras parkeringssystemet i Tyresö centrum.
ANNONS
Fakta

Så kommer det att fungera

Gratistimmarna är tre. Det går bra att flytta din bil mellan parkeringarna och återkomma flera gånger samma dag.

Efter de tre timmarna kostar det 20 kronor per påbörjad timme. Det finns då fem alternativ:

Faktura. Om du inte väljer annat skickas automatiskt en faktura med en fakturaavgift på 30 kr till fordonsägaren.

Betalautomat. Betala med kort i automaterna som kommer att finnas vid entréerna. Efter betalning har du 15 min på dig att lämna parkeringen.

Automatisk betalning. Registrera ditt betalkort på Autopay.io så dras parkeringsavgiften varje gång du parkerar i en Autopay-anläggning.

Betala i efterhand. Betala inom 48 timmar på hemsida www.autopay.io

EasyPark. Via appen kan du betala din parkering som överstiger 3 timmar. Starta appen när du åker in, din parkering avslutas automatiskt av kamerorna när du kör ut från parkeringen.

Det kommer att bli parkeringsförbud mellan 01–05 på alla parkeringar. Tanken är att underlätta för snöröjning och sopning.

”Parkeringsböter kan fortfarande skrivas ut om parkering avsedd för rörelsehindrade nyttjas utan tillstånd, om parkering sker i lastzon eller annan plats icke avsedd för parkering”, står det i informationen.

Vid Bollmora torg vid vårdcentralen kommer det liksom i dag att kosta att stå från start.

Källa: Tyresö centrum

För knappt två år sedan skrotades p-skivan i Tyresö centrum och i stället kom automaterna. Nu på onsdag den 1 juli ändras systemet igen, vilket Mitt i Tyresö tidigare har berättat om.

Kameror kommer nu att läsa av bilarnas registreringsnummer vid in- och utfart och parkeringen startar och avslutas automatiskt, liksom i till exempel Sickla och Farsta.

– Du behöver inte tänka på någon biljett eller knappa in registreringsnummer och framför allt inte oroa dig för parkeringsböter, har centrumchefen Helén Eijdercrona tidigare sagt till Mitt i Tyresö.

Tre timmar gratis

Tre timmar kommer fortsatt att vara gratis. Efter det kostar det 20 kronor per påbörjad timme, vilket är en höjning med 5 kronor per timme.

Parkeringssystemet kommer att finnas vid centrumets alla sju parkeringar. Vid Bollmora torg vid vårdcentralen kommer det dock liksom i dag att kosta att stå från start.

De Tyresöbor Mitt i pratade med när beskedet kom tyckte alla att  det var en bra idé att byta till kameror. Också i kommentarsfältet på Mitt i Tyresö:s Facebooksida är reaktionerna positiva. ”Utmärkt”, ”toppen”, äntligen”, är några av kommentarerna.

– Vi har fått ett oerhört positivt bemötande till bytet från såväl kunder som handlare i centrumet. Vi får nu, enligt många, en parkeringslösning som köpcentrum runt omkring oss har och som är ett enkelt system att förstå sig på, skriver Helén Eijdercrona i ett mejl till Mitt i.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.