Fest när Parkleken Kulan öppnade igen

Piñata fylld med godis vid Parkleken Kulan i Sätra, som återinvigdes i mars 2016, efter att ha hållit stängt efter vandaliseringen i okt 2016.
Piñata fylld med godis, som barnen med glädje plundrade.
parkleken Kulan i Sätra
Parkleken Kulan, i höstas.
I går var det invigningsfest vid Parkleken Kulan i Sätra. Över 100 personer kom för att fira att parkleken nu är öppen igen.

I början av oktober 2016 vandaliserades Kulan så svårt att man tvingats hålla stängt i över fyra månader. Nu har den röda byggnaden renoverats klart.

– Väggar och tak är ommålade, golvet har byggts om och vi har köpt in nya saker. Det är jättefint! säger förskolläraren Maria Westerberg.

I går eftermiddag var det invigningsfest vid parkleken. Över 100 personer kom för att fika och leka. Barnen fick både ballonger och godis, gömt i en färgglad piñata.

– Nu är verksamheten i full gång igen, säger Maria Westberg nöjt.

Parkleken erbjuder inte bara lek. Onsdagar och fredagar (klockan 9–12) har man SFI-undervisning för föräldralediga, och på tisdagar klockan 10 är det gympapass för mammor.

– När det blir varmare ska vi börja med cykelkurser igen också. Och så ska vi fortsätta med våra odlingar, säger Maria Westerberg.

Läs mer om vandaliseringen av parkleken här:

Parklek svårt vandaliserad

Busliv föregick vandaliseringen av Kulan

Parkleken Kulan rivs inte