ANNONS

Ny parkplan tas fram för Söder – tyck till

Stora Blecktornsparken är en av 100 parker som du får tycka till om.
Stora Blecktornsparken är en av 100 parker som du får tycka till om.
Södermalmarna uppmuntras att vädra sina åsikter om sina närmaste parker.
Och förslagen har rasslat in.
– I Fatbursparken kom 60 handskrivna förslag in, säger stadsdelsnämndens ordförande Anders Göransson (S).
ANNONS

Det ska tas fram en ny så kallad parkplan för Söder. Planen ska styra arbetet med att utveckla samtliga parker i stadsdelen.

– Man kartlägger alla 100 parker på Söder. Man kollar till exempel vilka värden de har som är värda att bevara och vårda, eller om de kan utvecklas till något annat, säger Anders Göransson (S) ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd.

Tyck om stort och smått

Planen är övergripande, men Söderborna kan få tycka till om så specifika saker som en trappa i Stora Bleckan eller en fotbollsplan i Skånegläntan.

– Medborgarna är så sjukt engagerade på ett fint och bra sätt skulle jag säga. I Fatbursparken kom 60 handskrivna förslag in. Får man in så många bra förslag kan man vara säker på en sak och det är att det finns en massa bra idéer, säger Anders Göransson.

Utvecklade Drakenberg

Staden har hållit träffar i flera parker för att snacka med södermalmarna – bland annat i Fatbursparken.

Senaste gången en parkplan togs fram för Södermalm var 2009. Då nämndes till exempel att Drakenbergsparken som skulle få ännu mer aktiviteter. Efter planen 2009 har utegym, bastu och graffitivägg invigts där.

Den 25 augusti ska man hålla det sista fysiska mötet i en park klockan 15.00–17.00 i Hammarby Sjöstad/Luma. 20 augusti hålls också en träff i Tanto aktivitetscenter klockan 14.00 där äldre får tycka till. Fram till den 27 augusti kan du tycka till om just din park ska se ut och utvecklas på följande sajt: http://www.stockholm.se/tyckompark

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.