Parkteatern intar Järvas sommarscener

Författaren Johannes Anyuru kommer till Tensta.
Författaren Johannes Anyuru kommer till Tensta.
Parkteatern firar 75 år i år och det firas stort.
Som vanligt kommer Parkteatern till en hel del spelplatser i Järva och ger fina föreställningar gratis.

På Spånga IP blir det Bollywoodopera den 28-29 juni klockan 19. Det är Rossinis komiska opera Italienskan i Alger som omvandlats till en Bollywoodfilmföreställning med Dogge Doggelito i en av rollerna.

Clownen Manne är ett stående inslag i Parkteaterns program och brukar dyka upp på Eggeby gård. I år kommer han den 21 juni klockan 11.

I Rinkeby ges föreställningen Sikelej, sa Kamelen den 30 juni på Rinkens parklek klockan 13 och 15. Det blir sång- och danslekar från hela världen.

Den 5 augusti klockan 12.30 och 14 blir det mer teater för hela familjen då Marionetteatern kommer med föreställningen Fågel, fisk och mittemellan till Erikslund parklek i Tensta. Den visas även på parkleken Rinken i Rinkeby klockan 12.30 och 14 den 14 augusti.

I Husby på Husby gård blir det ett spännande vandringsdrama: Skattkammarön av Mittiprickteatern där barn och ungdomar från Järvaområdet är med i föreställningen.

Urpremiär den 3 juli klockan, sedan blir det teater 4-7 juli och 10-14 juli klockan 17.

I Akalla by blir det marionetteater för familjen då föreställningen Var är vargen? En annan rödluvan visas den 11 augusti klockan 12.30 och 14. Mycket girlpower utlovas!

Pilparken i Tensta blir en litterär plats då författarna Lena Andersson och Johannes Anyuru kommer för författarsamtal.

Lena Andersson som kommer från Tensta är på plats den 11 juli klockan 18 och Johannes Anyuru kommer den 18 juli samma tid.

Det är alltid fri entré till Parkteaterns föreställningar.