Varieté, cirkus och musikal när Parkteatern släpper årets program

Parkteatern 2019
Albin Flinkas är ny konstnärlig chef. En röd tråd i år är cirkus, varieté och det burleska.
63 föreställningar på 43 platser runt om i Stockholm. Här är årets nyheter i Parkteaterns sommarprogram.

Slakthusområdet och Observatorielunden är två nya scener när Parkteatern presenterar sin 78:e säsongen med sommarteater för stockholmarna.

– En röd tråd är cirkus, varieté och det burleska, säger Albin Flinkas, ny konstnärlig chef för Parkteatern på pressträffen i Galärparken på Djurgården.

Kärleksdrama är dragplåster

Ett av dragplåstren är Elivira Madigan, en nyskriven musikal om kärleken mellan adelsmannen Sixten Sparre och cirkusartisten Elvira Madigan. Annars kanske Gingzilla lockar, en cabaret med dragshow som varvar hiphop med opera och schlagers.

elivira madigan parkteatern 2019

Kärleksmusikalen ”Elivira Madigan” är fylld av akrobater, dansare och musiker. Foto: Sandra Eriksson

Flera föreställningar för barn

För de minsta uppträder till exempel Clownen Manne i år igen, med showen Ett rent nöje.

– Folk är som galna i Clownen Manne. Den här sommaren blir det en turné med hela 15 föreställningar, säger Albin Flinkas.

För ännu yngre barn finns marionetteatern, som har ordlös poesi med föreställningen Da-da-da. Och mer barnvänligt blir det när Dockteatern Tittut uppträder med den dansande dockföreställningen Vill ha hund! under heldagskonceptet Hundar i parken.

parkteatern 2019

Smakprov från föreställningen Vill ha hund! Foto: Sandra Eriksson

Säsongens startar och avslutas i Vitabergsparken. Premiärföreställningen visas fredag 31 maj, Elvira Madigan kl. 19, och avslutas söndag 1 september med konserten Punkt kl. 19.

Klicka här för att se hela programmet.