Nu ska Parkteatern visa vägen för Slakthusområdets utveckling

Förbindelsehallen
Parkteatern ger två föreställningar i Förbindelsehallen.
I augusti bjuder Parkteatern på två föreställningar av Sirqus Alfon och Salong FUX i Förbindelsehallen i Slakthusområdet. Det ska ge en försmak på den nya kommande stadsdelen.

Genom ett nyligen inlett samarbete med fastighetsbolaget Atrium Ljungberg får Parkteatern en ny scen att uttrycka sig på, inomhus den här gången, i Förbindelsehallen i Slakthusområdet.

Fastighetsbolagets vision är att utveckla stadsdelen med kulturen i centrum, och med Förbindelsehallen som områdets kulturella nav.

– Genom samarbetet med Parkteatern kan vi tillföra ytterligare en dimension av scenkonsten med ett innehåll som passar alla åldrar, säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig stadsinnovation på Atrium Ljungberg

– I Slakthusområdet utforskar vi en ny spelplats, och gör för första gången om parkering till park och låter en rad svenska och internationella artister sätta scenkonsten på kartan. Att testa nya spelplatser är en del i vårt arbete med att nå ut till ny publik, säger Josefin Rosales, verkställande producent på Parkteatern.

Sirqus Alfon och Salong FUX

Under två augustikvällar bjuds det på föreställning av Sirqus Alfon, som har rötter i gatukonst och känsla för laser, optiska illusioner, videoloopar och musik. I våras fick Sirqus Alfons ”I am Somebody” pris som bästa föreställning – alla kategorier – vid Scenkonstfestivalen Adelaide Fringe. Båda kvällarna avslutas med varietéshow av Salong FUX under ledning av den glittrande cirkushästen och konferencieren Robert Fux.

Föreställningarna äger rum i Förbindelsehallen i Slakthusområdet följande tid och datum:

16 augusti

19.00 Sirqus Alfon – I am Somebody

21.00 Salong FUX

17 augusti

19.00 Sirqus Alfon – I am Somebody

21.00 Salong FUX

Inträdet är fritt.