ANNONS

Parsian Väsby IF drar igång ungdomsfotbollen i Väsby igen

Parsian Väsby IF; sommarfotbollsskola i Upplands Väsby
Omrking 50 barn i åldrarna 3-13 år deltog i Parsian Väsby IF:s fotbollsskola i somras.
Sommarfotbollsskola, läxläsning och föreningsliv. Fotbollsklubben Parsian Väsby IF tog över Vilundavallen efter Väsby IK:s konkurs, och nu satsar de på att få igång ungdomsverksamheten i Upplands Väsby.
– Alla är välkomna, det har ingen betydelse hur bra man är för att få träna och spela, säger Shahin Shabani.
ANNONS

Under sommaren har fotbollsklubben Parsian Väsby IF arrangerat både knattefotboll och fotbollsskolor. Ett 50-tal barn mellan 3 och 13 år tränade fotboll på Vilundavallen, ledda av klubbens egna ungdomar.

Parsian Väsby IF; sommarfotbollsskola i Upplands Väsby

Genom samarbete med Upplands Väsby kommun, Väsbyhem och Stockholmsidrotten kunde klubben hålla verksamheten kostnadsfri för alla deltagare och bjuda dem på mat och var sin träningströja och vattenflaska.

– Det har gått jättebra. Vi vill få igång ungdomsverksamheten i stadsdelen igen, säger Shahin Shabani, ordförande i Parsian Väsby IF.

Tre nya ungdomslag i Väsby

Nu är klubbens ambition att starta upp minst tre ungdomslag, för både killar och tjejer i flera åldersgrupper, till hösten.

Ungdomsledare; Parsian Väsby IF; sommarfotbollsskola i Upplands Väsby

Ungdomsledarna fick mycket positiv respons från föräldrar och barn. Foto: Privat

– Väsby kommun ringde oss för för något år sedan och föreslog att vi skulle flytta till Vilundavallen. Vi hoppas kunna erbjuda en lägre kostnad för deltagarna genom planering, och tillsammans med våra samarbetspartners vill vi att alla aktiva medlemmar ska kunna handla ett startpaket med allt man behöver.

Barndomsdrömmen

Kamran Khrazavi är ungdomsansvarig i Parsian Väsby IF och ledde sommarlovsverksamheten. Han säger att föreningen och ungdomsledarna fått höga betyg efter en enkätundersökning klubben gjort, och att det finns barn från grannkommuner som också skulle kunna tänka sig att börja spela i klubben.

ANNONS

Kamran Khazravi; Parsian Väsby IF; sommarfotbollsskola i Upplands Väsby

Kamran Khazravi, ungdomsledare i Parsian Väsby IF. Foto: Privat

– Det känns helt fantastiskt, vi kunde inte ens drömma om allt positiv respons och feedback vi fått. Det här har varit min egen dröm sedan barndomstiden. Jag var ensamkommande som barn och vet att föreningslivets och idrottens styrka bidrar till barn och ungdomars integration och utveckling, i stället att för att de hamnar utanför eller att det går illa för dem, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.