ANNONS

Partiledarna kommer tillbaka till Järva

Politikerveckan är igång. Första dagen var FI:s dag och Kvinnor i förorten var i fokus.
Ett hundratal personer väntar på partiledartal under politikerveckan i Järva 2018.
Hjulstabon Ahmed Abdirahman är initiativtagaren till Järvaveckan.
Hjulstabon Ahmed Abdirahman är initiativtagaren till Järvaveckan.
Publikintresset vid årets politikervecka i Järva må ha varit svagt.
Men av bokningsläget till nästa år att döma tycker partiledarna att veckan är viktig.
Åtta partiledare har nämligen redan bekräftat att de kommer även 2018.
ANNONS

Politikerveckan i Järva lockade i år till sig samtliga riksdagspartiers partiledare samt Feministiskt initiativ. Och även om publikintresset var relativt lågt, men med fler och fler besökare ju längre veckan pågick, är det uppenbart att politikerna ser veckan som ett viktigt inslag.

Strax efter att årets politikervecka avslutades meddelade arrangören att den kommer att bli av även nästa år. Och nu meddelar de att åtta partiledare redan tackat ja.

– Några av partiledarna har redan hört av sig och bekräftat personligen, och andra via sina sekreterare. Det känns givetvis jättebra. Det är glädjande att de tar sitt ansvar och gör skillnad med sin närvaro. Den är lika viktig som vad de faktiskt säger, menar Ahmed Abdirahman, initiativtagare och arrangör av veckan.

Partiledarna som tackat ja är Anna Kinberg Batra (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (L), Ebba Busch Thor (KD), Gustav Fridolin (MP), Jonas Sjöstedt (V), Victoria Kawesa (Fi) och Jimmie Åkesson (SD). Stefan Löfven (S) har fortfarande inte gett något besked.

– Jag är övertygad om att även han ställer upp, men han är ju trots allt statsminister så han har säkert en del att stå i, säger Ahmed Abdirahman.

ANNONS

Att partiledarna, nästan ett år i förväg, har sagt att de ska komma ser Ahmed som tecken på att veckan är betydelsefull.

– Det är tredje året de kommer, vilket definitivt visar att det här inte var någon engångsgrej, vilket en del trodde när vi började, säger han.

Publikintresset var relativt svalt i år. Hur ska ni råda bot på det till nästa gång?

– Vi har en tanke om att bredda veckan till att vara en vecka som fokuserar på utsatta områden i hela Sverige, och inte bara i Järva. Så förhoppningen är att personer från utanförskapsområden i hela landet ska få ut något av veckan, och inte bara stockholmare. Men vårt syfte är inte att ha tusentals besökare på plats, utan att skapa en plattform och väcka intresse engagemang, säger Ahmed Abdirahman.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.