ANNONS

Passa på att göra egen film på lovet

Regissörsdrömmar, fridykning eller spontanhockey. Oavsett smak finns flera saker att sysselsätta sig med för den som är kvar i stan under sportlovet.
ANNONS

På Kulturhuset och Historiska museet arrangeras Filmfestival Junior. Där kan barn och ungdomar varje dag prova på att regissera, filma eller själva stå framför kameran.

– Man gör allt från start till slut. Skriver manus, filmar och redigerar. Barnen ska också kunna klä ut sig och använda sin fantasi. De får även hjälp av filmpedagoger, säger Emma Lindell, marknadsassistent på Stockholms filmfestival som håller i filmfestivalen.

Festivalen vänder sig till barn mellan sex och 16 år. Man kan komma både i grupp och ensam och får välja om man vill göra en spelfilm eller en dokumentär. Festivalen börjar den 25 februari och pågår till 4 mars.

Den som är mer intresserad av att skriva kan ta sig till Punkt Medis där man på måndag och tisdag har en skrivarverkstad för ungdomar mellan 13 och 19 år. Den som vill delta måsta dock anmäla sig i förväg.

För den som gillar att åka skridskor finns gott om tider under sportlovsveckan. Både Zinkensdamms IP och Östermalms IP har åkning för allmänheten antingen i ishallen eller på bandybanan under veckans alla dagar. Exakta tider finns på Stockholms stads hemsida.

Den som är mer intresserad av lagsport kan gå till Kungsträdgårdens konst-isbana där Stockholms ishockeyförbund arrangerar spontanhockey med prickskytte den 25 februari och 4 mars.

Det ordnas även en del inomhusaktiviteter för dem som inte gillar vinter och kyla. På Forsgrenska badet kan man exempelvis prova fridykning på torsdag och dagen innan kan man prova vattengymnastik på GIH-badet eller vattenpolo på Eriksdalsbadet.

Under sportlovet kan man prova på att göra riktig film på Kulturhuset och Historiska museet.

ANNONS