ANNONS

Passagerare släckte brinnande buss

När brandkåren kom dit var branden redan släckt.
När brandkåren kom dit var branden redan släckt.
Helena Kohlin var en av bussens passagerare.
Helena Kohlin var en av bussens passagerare.
På torsdagskvällen fick passagerarna på linje 178 en chock – bussen började brinna. Passagerare ingrep och släckte branden.
ANNONS

Det första de noterade var att bussen körde sakta på väg in mot Jakobsbergs station, och en lukt av bränt gummi började spridas i bussen. När passagerarna sedan gick av såg de kraftig rök från bussens undersida, och sedan även lågor.

–  Jag skrek efter brandsläckare, och chauffören anropade någon i sin radio. En passagerare tog till slut tag i brandsläckaren själv och släckte branden, säger Helena Kohlin som åkte med bussen.

”Jag tänkte att det här kan ju smälla”

Innan brandkåren kom till platsen fick ännu en brand släckas av resenärerna, varav flera gömt sig bakom glaset på stationen.

– Jag tänkte att det här kan ju smälla, säger Helena Kohlin.

Men enligt räddningstjänsten är det sällan någon risk för att en buss ska explodera om det börjar brinna.

– Det finns många anledningar till att en buss kan börja brinna, men explosioner sker bara på film, säger Sonny Almstedt vid Brandkåren Attunda.

Brandkåren: ”Det var stort gjort”

Han var själv inte med under insatsen och vet inte vad som kan ha gått fel, men säger att det är viktigt att vanliga människor inte är rädda att ingripa om det behövs.

– Det är jättebra att de finns de som har sinnesnärvaro att agera i sån situationer. Allmänheten har ju oftast chansen att rädda saker, när vi kommer dit kan vi oftast bara begränsa skadan, så det var riktigt stort gjort, säger Sonny Almstedt.

ANNONS

Inte förvånad – ”har åkt den bussen i sex år”

Enligt Helena Kohlin blev många resenärer irriterade på att busschauffören inte verkade ha koll på rutinerna – de fick säga åt honom att stänga av bussen.

Helena Kohlin menar att hon inte blev särskilt förvånad över branden.

– Jag bor i Jakobsberg och har åkt den bussen i sex år. Alltid är det något.

Vi har sökt operatören Arriva för en kommentar, och fått svaret att de ska återkomma när de tagit reda på vad som har hänt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.