Pastaexperter öppnar krog i Fältöversten

Shery Vissani (tv) öppnar upp krog i Fältan med sin mamma och syster. Foto: Pressbild
Shery Vissani (tv) öppnar upp krog i Fältan med sin mamma och syster. Foto: Pressbild
Fältöversten växer med ett nytt restaurangstråk. Nu är det klart att italienska Vissani är en av fyra krogar som flyttar in efter sommaren.
– Vi vill låta stockholmarna smaka äkta italiensk pasta, säger ägaren Shery Vissani.

Under året kommer Fältöversten att expandera längs Erik Dahlbergsallén och upp mot hörnet på Valhallavägen.

Här kommer fyra nya restauranger med tillhörande uteserveringar att flytta in.

Nu är det klart att italienska Vissani, som sedan tidigare finns i Tensta Centrum, är en av dem.

– Vi har fått en väldigt bra respons av gästerna sedan vi öppnade där för två år sedan, säger ägaren Shery Vissani som flyttade till Stockholm från Italien för fyra år sedan.

Förortspasta från Tensta till Östermalm

Familjen Vissani har en 250-årig tradition av pastatillverkning.

– På min mammas sida har man hållit på med pasta väldigt länge. Min 84-åriga mormor har gjort pasta sedan hon var nio, hon brukar också komma in och hjälpa till ibland, säger Shery Vissani.

Nu vill de låta stockholmarna smaka äkta italiensk pasta.

Mjöl från Italien och ägg från Gotland

Precis som i Tensta kommer Östermalmskrogen att servera en bredd av rätter från Marche-regionen i Italien, med handgjord pasta (på mjöl från Italien och ägg från Gotland) och lokala råvaror i centrum.

För den som hellre lagar mat hemma kommer det även att gå att köpa med färsk pasta och italienska delikatesser härifrån, dessutom kommer de att lära ut pastatillverkning.

Den nya restaurangen öppnar upp efter sommaren 2018.