ANNONS

Patient dog inte av kvävning

Obduktionsresultatet visar att patienten dött av en hjärtinfarkt och inte av kvävning, som läkarna först trodde.
Obduktionsresultatet visar att patienten dött av en hjärtinfarkt och inte av kvävning, som läkarna först trodde.
Anhöriga till en patient på Danderyds sjukhus fick beskedet att patienten kvävts till döds, efter att ha satt frukosten i halsen. Nu bedömer IVO, inspektionen för vård och omsorg, att dödsorsaken var naturlig.
ANNONS

En patient som led av en allvarlig hjärtkärlsjukdom var inlagd på Danderyds sjukhus för två år sedan. Dagen efter att patienten flyttats från en intensivvårdavdelning till en medicinavdelning kom dödsbeskedet, enligt anmälan till IVO, inspektionen för vård och omsorg. De anhöriga fick informationen från läkare att patienten troligen satt maten i halsen i samband med frukost och dött av kvävning.

I vårdpersonalens rapport till IVO berättar de att patienten pratade och var nöjd på morgonen när frukosten serverades. 20 minuter senare var patienten medvetslös. De påbörjade återupplivningsförsök, men patientens liv gick inte att rädda.

En av de anhöriga gjorde en anmälan till IVO som utrett om Danderyds sjukhus brustit i patientsäkerheten. De har nu kommit fram till att dödsorsaken var naturlig. Obduktionsresultatet visar att patienten dött av en hjärtinfarkt och inte av kvävning, som läkarna först trodde. IVO har avslutat ärendet och riktar ingen kritik till Danderyds sjukhus.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.